1 nagy pohár kefir (375ml[mostantól ez a mérce])
fél pohár méz -fél pohár kókuszzsír
1 pohár darált mák
1 pohár liszt ( Én durumból készítettem )
1 csipet só
1 csomag sütőpor
nagyon kevés vanília aroma( nem kötelező )
4 tojás
Meggyzselé:
1 üveg meggybefőtt (ha lehet cukormentes, a meggy tartalmaz elég fruktózt )
fél csomag vaníliapuding v. 1 csomag zselatin(ez lassabban dermed)
cukormentes habtejszín
Tészta elkészítése: Egy tálba öntjük a kefirt, kókuszzsírt, mézet, tojást. Jól el kell keverni, utána belerakni a többi hozzávalót. Lágy masszát kell kapni. Kb 30x40-es tepsit ki kell bélelni sütőpapírral, 180-190°-os ELŐMELEGÍTETT sütőben elkészíteni.
Zselé:
a meggylében elkeverni a pudingot csomómentesre, bele a meggy és állandó kavarás mellett sűrűre kell főzni.
Puding:
a szokásos módon Ha kisült a tészta, rákenjünk a pudingot, megvárjuk míg megdermed, rá megy a meggyzselé. Ha ez is kihűlt, a tetejére felvert tejszínhabot teszünk. Betesszük hűtőbe és ha kibírjuk este nem megenni várunk vele másnapig hogy össze érjen
A 30 dkg lisztet a cukorral és 1 csomag sütőporral összekeverjük. Egy közepes nagyságú tepsit vastagon kikenünk margarinnal. Ezután beleszórjuk a liszt 2/3 részét, majd rámorzsolun...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszedolgozzuk a hozzávalókat, majd 20 percig állni hagyjuk. 1-1,5 cm-re nyújtjuk. Nagy pogiszaggatóval kivágjuk, közepét pedig a picivel. Forró olajban sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált kekszet és a diót összekeverjük, majd összegyúrjuk annyi sárgabaracklekvárral, hogy formázható masszát kapjunk. Kis golyókat formálunk belőle, és hűtőbe tesszük, hog...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet keverőtálba szitáljuk, beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a zsiradékot, az élesztőt és annyi langyos tejet, hogy kissé keményebb - kb. sűrű nokedli állagú...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz