Hozzávalók egy 25x39 cm-es tepsihez:
A tésztához:
6 tojás
18 dkg kristálycukor
1/2 dl olaj
1 dl tej
15 dkg finomliszt
10 dkg rétesliszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaó
1 csipet só
pár csepp citromlé vagy ecet
A pudinghoz:
8 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
6 evőkanál cukor
A tetejére:
80 dkg tejföl
6 evőkanál porcukor
kakaópor
10 gr zselatin
A pudingot csomómentesre keverem kevés tejjel, hozzáadom a cukrot és a többi tejet, majd kevergetve felfőzöm sűrűsödésig. Hagyom langyosra hűlni.
A sütőt 220 fokra bemelegítem.
A tésztához a liszteket, a sót és a sütőport összekeverem. A tojássárgákat a cukorral nagyon habosra-fehérre mixelem, hozzáöntöm részletekben a tejet aztán az olajat is, folyamatos keverés közben.
Belekeverem a lisztet is. A tojásfehérjékből kemény habot verek, mikor már habos, beleadom a citromlét, és azzal még verem 1-2 percig. A habot a keverékbe forgatom óvatosan, hogy ne törjön.
A tészta felét a tepsibe öntöm, a másik felébe belekeverem a kakaót, és rácsorgatom a tepsiben lévő tésztára. Villával kicsit *megturkálom*, a közben langyosra hűlt pudingból teáskanállal a tészta tetejére egyenletes darabkákat szaggatok.
Betolom a sütőbe, 5 perc múlva 180 fokra mérsékelem a lángot, és ajtónyitás nélkül kb. 40-45 percig sütöm.
A tejfölt elkeverem a porcukorral. 2 dl cukros tejfölt kiveszek, és a zselatint feloldom benne, majd összekeverem az egésszel, és a kihűlt sütire öntöm. Majd beteszem a hűtőbe, hogy megdermedjen a puding és a tejföl.
Tálalás előtt a tetejét meghintem kakaóporral.
-az élesztőt langyos tejben 1 kávésk. cukorral felfutattjuk -ha kész a tészta hozzávalóival kidagasztjuk -45-50 percig kelesztjük közben elkészitjük a vaniliás krémet -megfözz...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: NehézElsőként elkeverjük a száraz alapanyagokat, hogy a szódabikarbóna megfelelően eloszoljon. (Én egy marék dióval még megtoldottam az eredeti receptet.) Ezután hozzáadjuk a n...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűKészítsünk elő egy jénait. Egy réteg keksszel fedjük be a jénai alját. A tejfölöket keverjük el a porcukorral, majd rétegezzük a jénaiba. A meggyet az utolsó tejfölös réteg tetején...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA tésztához először keverjük össze a száraz elemeket. A nedves elemeket egy kézi habverő segítségével keverjük ki. Kókuszolajt kókuszzsír megolvasztásával nyerhetünk. Majd ke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű