13 dkg DW sütőliszt
2 dkg keserű kakaópor
10 dkg nyírfacukor
150 g natúr joghurt
6 tojás
1 dl olaj
1-1 tk sütőpor és szódabikarbóna
1 csipet fahéj
1-1 csapott tk szerecsendió és vanília velő
1 csipet só
Krémhez:
550 ml tej
750 ml habtejszín
2 zacskó zselatin (2*25 g)
2 ek diabetikus "méz"
folyékony édesítő ízlés szerint
egy csipetnyi vanília velő
Szitáljuk egy tálba a lisztet, a kakaóport, a sót, a sütőport, a szódabikarbónát és a fűszereket. A tojásokat válasszuk szét. A sárgájukat keverjük addig a nyírfacukorral, amíg kifehéredik. Adjuk hozzá a joghurtot és az olajat, és ezzel is keverjük el, majd dolgozzuk bele a lisztet is. A tojások fehérjéből verjünk kemény habot, és óvatosan forgassuk össze a többivel. Simítsuk sütőpapírral bélelet tepsibe (kb 25*35 cm), és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig süssük. Ez kb 35 perc. A megsült tésztát fordítsuk meg, húzzuk le róla a sütőpapírt és vágjuk félbe. Hagyjuk teljesen kihűlni. A krémhez a tejet a diabetikus mézzel, a vaníliával és a zselatinnal tegyük fel melegedni. Hevítsük addig, míg teljesen feloldódik. Tegyük félre hűlni. Akkor jó, ha elkezd sűrűsödni. A tejszínt verjük kemény habbá és keverjük össze a "mézes" tejjel, és ízesítsük folyékony édesítővel. A piskóta egyik felét (lehetőleg a tetejét) fektessük vissza a tepsibe. Ezen kenjük el a krémet és takarjuk be a másik lappal. ( Azért ez a sorrend, mert így szép lapos lesz a teteje). Néhány órára tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjen, és szépen szeletelhető legyen.
http://kakukkfu-hortobagyianna.blogspot.hu/2014/06/kinder-tejszelet-diabetikus.html
A csigakeksz két tésztájához a hozzávalókat külön-külön összekeverjük és összegyúrjuk. (Ha nem akar összeállni, tegyünk hozzá egy kevés tejfölt.) A keksztésztákból cipót formázunk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét a cukorral gőz felett sűrű habbá verjük. Közben pár csepp ecetet adunk hozzá. A tepsibe kis halmokat rakunk és gyenge de egyenletes tűznél sütjük ill. szárítjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGőz felett összemelegítem a vajat a mézzel, a cukorral, tojással és a kakaóval. A lisztet összekeverem a szódabikarbónával és a fahéjjal, majd a lehűlt mézes masszával összegyúrom....
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesGyümölcsöket (összességében 1 kg) aprítottam, magnélküli szőlőt, banánt, kivit, mandarint. Egyet-egyet meghagytam egészbe a tetejére. Őrölt szegfűszeggel az aprított gyümölcsöt meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz