Családireceptkönyv.hu

Süti tejszelet kinder


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


13 dkg DW sütőliszt
2 dkg keserű kakaópor
10 dkg nyírfacukor
150 g natúr joghurt
6 tojás
1 dl olaj
1-1 tk sütőpor és szódabikarbóna
1 csipet fahéj
1-1 csapott tk szerecsendió és vanília velő
1 csipet só

Krémhez:
550 ml tej
750 ml habtejszín
2 zacskó zselatin (2*25 g)
2 ek diabetikus "méz"
folyékony édesítő ízlés szerint
egy csipetnyi vanília velő

Elkészítés:


Szitáljuk egy tálba a lisztet, a kakaóport, a sót, a sütőport, a szódabikarbónát és a fűszereket. A tojásokat válasszuk szét. A sárgájukat keverjük addig a nyírfacukorral, amíg kifehéredik. Adjuk hozzá a joghurtot és az olajat, és ezzel is keverjük el, majd dolgozzuk bele a lisztet is. A tojások fehérjéből verjünk kemény habot, és óvatosan forgassuk össze a többivel. Simítsuk sütőpapírral bélelet tepsibe (kb 25*35 cm), és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig süssük. Ez kb 35 perc. A megsült tésztát fordítsuk meg, húzzuk le róla a sütőpapírt és vágjuk félbe. Hagyjuk teljesen kihűlni. A krémhez a tejet a diabetikus mézzel, a vaníliával és a zselatinnal tegyük fel melegedni. Hevítsük addig, míg teljesen feloldódik. Tegyük félre hűlni. Akkor jó, ha elkezd sűrűsödni. A tejszínt verjük kemény habbá és keverjük össze a "mézes" tejjel, és ízesítsük folyékony édesítővel. A piskóta egyik felét (lehetőleg a tetejét) fektessük vissza a tepsibe. Ezen kenjük el a krémet és takarjuk be a másik lappal. ( Azért ez a sorrend, mert így szép lapos lesz a teteje). Néhány órára tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjen, és szépen szeletelhető legyen.

Trükkök, tippek, praktikák:


Süti tejszelet kinder

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sodrott rétes
Sodrott rétes

Elkészítése A hozzávalókat összedolgozzuk. Fél centi vastagra kisodorjuk nyújtófával. – a 10 dkg lisztet kikeverjük a 10 dkg langyos zsírral – majd ezzel a masszával megkenjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Tiramisu
Tiramisu

A mascarponesajtot a cukorral, vaníliával, 2 tojássárgájával elkeverjük, míg a cukordarabok el nem olvadnak. Hozzákeverjük a tojásfehérjékből vert habot, és óvatosan a krémhez ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: valéria
Maffin hugom recipe
Maffin hugom recipe

az egészet jól össze kever majd formába kanalaz forró sütő és 12 percig legalább nem kinyit

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Meggyes morzsaüsti (Bmintbalázs)
Meggyes morzsaüsti (Bmintbalázs)

Ez a recept egy 35×25 cm-es tepsihez elegendő. A tésztához szobahőmérsékletű, míg a morzsához hideg vajra lesz szükséged. Extra tipp: a morzsához a lisztet és a cukrot is érdemes l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk