menu

Családireceptkönyv.hu

Csalamádé (Iván Zsuzsi)


Írta:

Elk. idő: 27 őra
Adag: 8 db 7,5 dl-es
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,5 kg káposzta
1,5 kg uborka
1,5 kg paprika
0,5 kg sárgarépa
(az arany változhat, 5 kg vegyes vágott zöldségféle legyen)
7 dkg (nem jódozott! só
16 dkg cukor
2 dl 10 %°os ecet (v. 1,5 dl 15 %°is biológiai erjedztésű)
1/2 mk szmes bors
1/2 mk koriander mag
1/2 mk mustármag
egy csipet borkén
egy csipet nátrium benzoat

Elkészítés:


A zöldségeket leszeleteljük. Ráöntjük a sót, a cukrot és az ecetet. Alaposan ősszekeverjük és 24 órát állni hagyjuk. Közben 1-2 óránként átkeverjük.
24 óra elteltével jó szorosan steril üvegekbe nyomkodjuk, ramerjük a közben keletkezett levét. (Ha nem elég, a csemege ubi levével szoktam kiegészíteni). A magokat a tetejére szórjuk, rátesszük a borként. Celofánnal (folpackkal) lefedjük, erre megy a nátrium benzoat, még egy réteg celofan,ajd jó szorosan a tető)

Trükkök, tippek, praktikák:


A borkén azért kell, hogy a zöldségek ne barnuljanak be és ropogósak maradjanak.

Csalamádé (Iván Zsuzsi)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
ZÖLDBAB ÜVEGBEN *
ZÖLDBAB ÜVEGBEN *

Az üvegeket célszerű előző nap kimosni és hagyni megszáradni. A zöldbabot mosás, majd a két végének a levágása után 2-3 cm-es darabokra vagdossuk. Annyi hideg vizet engedünk rá, am...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
PAPRIKAKRÉM - KÁPIÁBÓL
PAPRIKAKRÉM - KÁPIÁBÓL

A paprikákat alaposan megmosom, szárazra törlöm, majd kicsumázom. Kb. 1,5 kg kápia paprikából lesz 1 kg tisztított, csumázott és ebből kb. 6 db, 1,2 ml-es üvegnyi paprikarémet lehe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Savanyúság felöntöm lé
Savanyúság felöntöm lé

A fenti összetevőket összeontjuk, felforraljuk és az üvegekbe helyezett zöldségekre öntjük.

Elkészítési idő: 1 õra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Tökéletes székely kovászos uborka
Tökéletes székely kovászos uborka

Az uborkákat alaposan lesikálom, végeiket levágom. Két végiről bevágom hosszan, de nem vágom végig. A befőttes üveg aljára megmosott csombort és kaprot teszek. Az uborkákat jó szor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk