7 közepes db burgonya
30 dkg finomliszt
1 nagy fej vöröshagyma
3 ek napraforgó olaj (vagy sertészsír)
só ízlés szerint
3 ek tejföl
A krumplit meghámozzuk, kockára vagy karikára vágjuk, megmossuk, és feltesszük annyi vízben főni, amennyi ellepi. Megsózzuk.
A hagymát felaprítjuk, olajban vagy zsírban aranysárgára pirítjuk.
Ha megfőtt a krumpli, vízzel együtt összetörjük, de nem vesszük le a tűzről. Kása állagúnak kell lennie.
Még mindig a tűzön hagyva, beledolgozzuk a lisztet fakanállal, de lehet géppel is (dagasztókarral). Azért írtam, hogy kb. 30 dkg liszt, mert nagyban függ a krumpli fajtájától, hogy mennyi lisztet vesz fel. Egy jó sűrű, kemény masszát kell kapnunk. Most már levehetjük a tűzről.
Egy serpenyőbe teszünk egy keveset a hagymás olajból, majd olajos kanállal fél tojásnyi galuskákat szaggatunk, megpirítjuk, megszórjuk hagymával, és tálalhatjuk is.
A krumplit hámozd meg, és vágd kockákra. Tedd fel főni. Ha megfőtt, törd össze és morzsold el benne a lisztet. Sózd meg (kb. 2 ek). 2,5 dl langyos vízbe olvassz fel egy tk cukrot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű15 percig állni hagytam, óvatosan hozzákevertem a kemény habbá vert tojásfehérjét, majd gombócokat formáltam és hőálló tálba sorakoztattam. Egy tojást, 2 kis pohár 12%-os tej...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHozzávalókból,szokásos módon tésztát dagasztunk.Duplájára kelesztjük.A tésztát 8 egyenlő részre osztjuk.Ujjnyi vastagra sodorjuk őket.Tölcsérkéket (én karton papírból csináltam 4 t...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes