7 közepes db burgonya
30 dkg finomliszt
1 nagy fej vöröshagyma
3 ek napraforgó olaj (vagy sertészsír)
só ízlés szerint
3 ek tejföl
A krumplit meghámozzuk, kockára vagy karikára vágjuk, megmossuk, és feltesszük annyi vízben főni, amennyi ellepi. Megsózzuk.
A hagymát felaprítjuk, olajban vagy zsírban aranysárgára pirítjuk.
Ha megfőtt a krumpli, vízzel együtt összetörjük, de nem vesszük le a tűzről. Kása állagúnak kell lennie.
Még mindig a tűzön hagyva, beledolgozzuk a lisztet fakanállal, de lehet géppel is (dagasztókarral). Azért írtam, hogy kb. 30 dkg liszt, mert nagyban függ a krumpli fajtájától, hogy mennyi lisztet vesz fel. Egy jó sűrű, kemény masszát kell kapnunk. Most már levehetjük a tűzről.
Egy serpenyőbe teszünk egy keveset a hagymás olajból, majd olajos kanállal fél tojásnyi galuskákat szaggatunk, megpirítjuk, megszórjuk hagymával, és tálalhatjuk is.
1. A fokhagymát szedjük gerezdekre, tisztítsuk meg, és tegyük lábosba. Öntsük fel a tejjel, főzzük elő 10-15 perc alatt, majd csepegtessük le. Ha kihűlt, tekerjük a gerezdeket a k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTejfölbe tettem majonézt, mustárt, sót, borsot, fokhagymát, lila hagymát, fekete erdei sonkát, párizsit (reszelve), reszelt sajtot, főtt tojást, bacont. Ezt jól össze kevertem és b...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA darált húsból a töltött káposztához való tölteléket készítünk, pirospaprika nélkül. A karalábékat felkockázzuk, lábasba tesszük, a töltelékből apró gombócokat készítünk, hozzátes...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEzt a mártást a kifőtt tésztával összekeverem, kivajazott tepsibe rakom, sajtot reszelek rá, és megsütöm.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű