Barna lapokhoz:
30 dkg liszt
1 ek kakaó
5 dkg cukor
1/2 cs sütőpor
5 dkg margarin (vaj)
2 tojássárgája
1 dl tej
Töltelékhez:
1 üveg magozott meggy
2 ek konyak vagy bonbonmeggy aroma
10 dkg savoiardi babapiskóta
Krémhez:
2 cs tejszínes vagy vaníliás pudingpor
5 dl tej
20 dkg cukor
20 dkg margarin (vaj)
Mázhoz:
10 dkg ét tortabevonó
2 ek étolaj
A lapokhoz a hozzávalókat összegyúrjuk, majd kettévesszük, kisodorjuk, és lisztezett tepsi hátán 2 lapot sütünk. A meggyet összekeverjük 2 ek aromával, egy kicsit állni hagyjuk, és alaposan lecsepegtetjük. A pudingport 2 dl tejjel csomómentesre keverjük, és a maradék tejet felforraljuk. Hozzáöntjük a pudingporral elkevert tejet, és folytonos keverés mellett sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a cukrot, majd teljesen kihűtjük. Ha kihűlt, a szobahőmérsékletű margarinnal, vagy vajjal habosra keverjük.
A babapiskótát feldaraboljuk, majd a lecsepegtetett meggyel együtt belekeverjük a krémbe.
Az alsó lapot megkenjük a krémmel, befedjük a másik lappal, és csokimázzal vonjuk be. A mázhoz a csokit és az olajat összemelegítjük, és ha hűlt, a sütire kenjük.
Összeállítás után egy éjszakán át alufóliával lefedve hagyjuk a hűtőben, és másnap szeleteljük.
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, hozzáadjuk a többi hozzávalót és kicsit felfőzzük. A leveles tésztát kinyújtjuk a szendvicssütő méretére, ráhalmozzuk az alma tölteléket. Befedj...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű1. Egy csatos tortaformába szilikonos sütőpapírt csatolunk bele, majd a kívülre kilógó papírt levágjuk. 2. Az aljhoz ledaráljuk a Korpovitot, hozzáadjuk a durvára tört diót, a vaj...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KözepesA rizst mossuk át, majd tegyük vízbe, és főzzük meg. Nem kell sok vízben főzni, a lényeg, hogy a víz jelentős része elfőjön. Ha elfőtt a víz, akkor öntsük fel a rizst 1 liter tejj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgákat kikavarjuk a porcukor és a víz hozzáadásával. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a 10 dkg darált diót. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és azt is a m...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz