Barna lapokhoz:
30 dkg liszt
1 ek kakaó
5 dkg cukor
1/2 cs sütőpor
5 dkg margarin (vaj)
2 tojássárgája
1 dl tej
Töltelékhez:
1 üveg magozott meggy
2 ek konyak vagy bonbonmeggy aroma
10 dkg savoiardi babapiskóta
Krémhez:
2 cs tejszínes vagy vaníliás pudingpor
5 dl tej
20 dkg cukor
20 dkg margarin (vaj)
Mázhoz:
10 dkg ét tortabevonó
2 ek étolaj
A lapokhoz a hozzávalókat összegyúrjuk, majd kettévesszük, kisodorjuk, és lisztezett tepsi hátán 2 lapot sütünk. A meggyet összekeverjük 2 ek aromával, egy kicsit állni hagyjuk, és alaposan lecsepegtetjük. A pudingport 2 dl tejjel csomómentesre keverjük, és a maradék tejet felforraljuk. Hozzáöntjük a pudingporral elkevert tejet, és folytonos keverés mellett sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a cukrot, majd teljesen kihűtjük. Ha kihűlt, a szobahőmérsékletű margarinnal, vagy vajjal habosra keverjük.
A babapiskótát feldaraboljuk, majd a lecsepegtetett meggyel együtt belekeverjük a krémbe.
Az alsó lapot megkenjük a krémmel, befedjük a másik lappal, és csokimázzal vonjuk be. A mázhoz a csokit és az olajat összemelegítjük, és ha hűlt, a sütire kenjük.
Összeállítás után egy éjszakán át alufóliával lefedve hagyjuk a hűtőben, és másnap szeleteljük.
A tortalaphoz a tojást kikeverjük a xilittel. A többi (száraz) hozzávalót is jól elkeverjük egy másik tálban, majd a tojásos masszához öntjük. Kb palacsintatészta sűrűségű lesz. Ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat jól összegyúrjuk és a formát vékonyan megtöltjük és sütjük. Ha megsült óvatosan kiütjük a formából. Krém: A porcukrot és a tojásokat gőz fölött masszává főzzük á...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAlle Zutaten außer weiße Schokolade und Haselnüsse in den Mixtopf geschlossen geben und 2min Modus „Teig kneten“1 Haselnuss in einer kleine Kugel Teig einrollen und zu kleinen Hüt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz ostyalapokat pogácsaszaggatóval formáztam. A tojásfehérjét gőz fölött kemény habbá vertem, apránként adtam hozzá a cukrot, majd végén a vanília aromát. Kanállal halmokat form...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű