- 60 dkg liszt
- 50 dkg margarin
- 10 dkg reszelt sajt
- 3 dl tejföl
- 4 tk. só
- köménymag
A lisztet összegyúrjuk a margarinnal, sóval és annyi tejföllel, amennyit felvesz. Ujjnyi vastagra nyújtjuk.
A tetejére reszelt sajtot és köménymagot szórunk, majd a kívánt méretű rudacskákra vágjuk.
A sütőt előmelegítjük, majd tepsiben, sütőpapíron 200 °C-on aranybarnára sütjük.
A gombát megmosom, a szárát kitöröm. Az olajon az apróra vágott hagymát üvegesre pirítom, hozzáadom a darált húst, fűszereket. 15 percig párolom. Egy tepsi alját kibélelem a szalon...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA zöldségeket és a húst, sóval borssal feltesszük főzni. Közben a tejfölt kikeverjük, mustárral, borssal, cukorral ízlés szerint. Ha a zöldségek megfőttek átpaszírozzuk. Közben hid...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Felejtsd el a gazolást! Spricceld le ecettel a gyomokat és az idén már nem találkozol velük. 2. Kíméld a kezed és környezeted a vegyszerektől, készíts mosogatószert gyorsan,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gerslit beáztatom dupla mennyiségű sós vízbe kb. 3 órára. Ezt követően 25 percig főzzük, szintén dupla mennyiségű vízzel. Majd 25 percig lefedve tartjuk. Az egyik hagymát kev...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes