menu

Családireceptkönyv.hu

Kata kiflije


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 12 kisebb
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 g liszt
20 g élesztő
9 g só
75 g vaj
14 g cukor
260 ml tej

Elkészítés:


Az élesztőt a szokásos módon a tej egy kis részével felfuttatjuk. Az összetevőket a puha vajjal minimum 10 percig dagasztjuk. 35 percet kelni hagyjuk. Amikor megkelt kb. 75 g cipókra osztjuk a tésztát. Kör vagy gomba formára nyújtjuk és szorossan feltekerjük. Még egyszer 15 percet kellni hagyjuk. Közben vizet forralunk és a lassan forró vízbe 30 mp-re beledobjuk a kifliket. Egyszer megfordítjuk majd kivesszük és a sutőpapírra helyezzük, formára igazítjuk.
200 °C -os sutőben 15-17 percig sütjük.

Kata kiflije

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Burgonyás kenyér maradék püréből (Limara)
Burgonyás kenyér maradék püréből (Limara)

A burgonyapüré előzőnap készült, tejszínnel és vajjal. Kenyérsütőgéppel is bedagasztható, de a folyadékból akkor visszatartanék 2-3 ek-nyit, csak szükség szerint adagolnám hozzá a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Dough Breadsticks
Dough Breadsticks

Preheat oven to 425°F (220°C). In a large bowl, mix together the yogurt, gluten-free flour blend, baking powder, and salt until a dough forms. Transfer the dough to a lightly-flo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Hagymás kenyér
Hagymás kenyér

Dagasztom, 1,5 órát pihen, majd átgyúrom, ezután 5-6 óra kelesztés, majd átgyúrtam, formáztam, vaslábasba tettem, legalább fél órát újra pihentettem. Ezután bevágtam, lespricceltem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hanna
Teljes kiőrlésű kifli
Teljes kiőrlésű kifli

A tejet a cukorral összekeverem. Beleszórom a fél tasak élesztőt. Felfuttatom. A lisztet a sóval összekeverem. A puha vajat belemorzsolom. Majd a felfuttatott élesztővel homogén á...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk