500 g liszt
20 g élesztő
9 g só
75 g vaj
14 g cukor
260 ml tej
Az élesztőt a szokásos módon a tej egy kis részével felfuttatjuk. Az összetevőket a puha vajjal minimum 10 percig dagasztjuk. 35 percet kelni hagyjuk. Amikor megkelt kb. 75 g cipókra osztjuk a tésztát. Kör vagy gomba formára nyújtjuk és szorossan feltekerjük. Még egyszer 15 percet kellni hagyjuk. Közben vizet forralunk és a lassan forró vízbe 30 mp-re beledobjuk a kifliket. Egyszer megfordítjuk majd kivesszük és a sutőpapírra helyezzük, formára igazítjuk.
200 °C -os sutőben 15-17 percig sütjük.
Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. Először vágd össze a petrezselymet nagyon apróra. Egy mély tálba öntsd bele az olívaolajat, aztán jöhet bele a többi hozzávaló: a petrezselyem, fokh...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűduplájára keleszteni... ezután 3 cipóra szedtem és ki gömbölyítem 15 percig hagyom, hogy a sikérszálak lazuljanak benne... a cipókat én leszoktam mérni, hogy egyformák legyenek...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA langyos vízben keverd el az élesztőt. Mérj ki 300 g lisztet egy tálban, majd add hozzá az élesztős vizet, fakanállal dolgozd össze. A liszt maradék részét keverd össze a sóval, é...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes