menu

Családireceptkönyv.hu

Kata kiflije


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 12 kisebb
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 g liszt
20 g élesztő
9 g só
75 g vaj
14 g cukor
260 ml tej

Elkészítés:


Az élesztőt a szokásos módon a tej egy kis részével felfuttatjuk. Az összetevőket a puha vajjal minimum 10 percig dagasztjuk. 35 percet kelni hagyjuk. Amikor megkelt kb. 75 g cipókra osztjuk a tésztát. Kör vagy gomba formára nyújtjuk és szorossan feltekerjük. Még egyszer 15 percet kellni hagyjuk. Közben vizet forralunk és a lassan forró vízbe 30 mp-re beledobjuk a kifliket. Egyszer megfordítjuk majd kivesszük és a sutőpapírra helyezzük, formára igazítjuk.
200 °C -os sutőben 15-17 percig sütjük.

Kata kiflije

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Zürichi kenyér II.
Zürichi kenyér II.

A sütés előtti este alaposan összekeverjük a kovász hozzávalóit. (Keményebb tészta lesz.) 20 fokon egész éjszaka hagyjuk pihenni. (Kovász híján 5 g élesztőt használunk.) Kenyérsü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Katalin
Francia kenyér
Francia kenyér

Melegítsük elő a sütőt 80 fokra. Készítsünk elő egy 2.5 deciliteres bögrét, mindent ezzel fogunk majd mérni. 1 bögre vizet melegítsünk meg a gáztűzhelyen vagy a mikróban, addig,...

Elkészítési idő: 45-30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Öregtésztás fehér kenyér
Öregtésztás fehér kenyér

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Igazi rozskenyér
Igazi rozskenyér

A száraz anyagokat, a lisztet, a sót és a élesztőt egy keverő tálban összekeverem. Majd a vízzel jól összekeverem, és konyharuhával letakarva, 2 órára kelni hagyom. Miután megke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk