Családireceptkönyv.hu

Kata kiflije


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 12 kisebb
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 g liszt
20 g élesztő
9 g só
75 g vaj
14 g cukor
260 ml tej

Elkészítés:


Az élesztőt a szokásos módon a tej egy kis részével felfuttatjuk. Az összetevőket a puha vajjal minimum 10 percig dagasztjuk. 35 percet kelni hagyjuk. Amikor megkelt kb. 75 g cipókra osztjuk a tésztát. Kör vagy gomba formára nyújtjuk és szorossan feltekerjük. Még egyszer 15 percet kellni hagyjuk. Közben vizet forralunk és a lassan forró vízbe 30 mp-re beledobjuk a kifliket. Egyszer megfordítjuk majd kivesszük és a sutőpapírra helyezzük, formára igazítjuk.
200 °C -os sutőben 15-17 percig sütjük.

Kata kiflije

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Krisztina
Bambuszrostlisztes kenyérke sütőben
Bambuszrostlisztes kenyérke sütőben

A hozzávalókat én csak kézi habverővel simára kevertem. 170 fokon alsó-felső sütéssel, légkeveréssel egy 27*10 cm-es szilikon sütőformába tettem és 30 percig sütöttem. Nyilván ízl...

Elkészítési idő: Bő fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
177. Fehér kenyér
177. Fehér kenyér

Dagaszt. 30 perc kel. Átgyúrni 45 perc kel. Átgyúrni 40 perc kel. Formázni 30 perc kel. Hideg sütőbe tepsin 200 fok 75 perc vagy edénybe 230 fok 75 pe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Lakatos
Dia Kenyér teljes kiőrlésű
Dia Kenyér teljes kiőrlésű

Az összes hazzávalót összeöntjük a víz kivételével. Azt meglangyosítjuk és fokozatosan a dagasztógépbe öntjük. Kb. 5 percig dagsztjuk, majd 35 percig kelesztjük.

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk