Hozzávalók:
a tésztához:
1 egész tojás
15 dkg cukor
3 dkg vaj
3 evőkanál méz
3 evőkanál tej
1 kiskanál szódabikarbóna
45 dkg liszt
A krémhez:
3 dl tej
6 dkg búzadara
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg sütőmargarin
20 dkg cukor
baracklekvár
Elkészítés:
1 egész tojást 15 dkg cukorral elkeverünk, aztán hozzáadunk 3 dkg vajat, 3 evőkanál mézet, 3 kanál tejet és egy kiskanál szódabikarbónát. Ezt a masszát gőz fölött sűrűre főzzük, és melegen 45 dkg lisztet hozzáadunk. A tésztát összegyúrjuk és jó fél órát pihenni hagyjuk. Ezután 4 részre osztjuk, aztán a lapokat késfoknyi vastagra nyújtjuk, és 180 fokos sütőben úgy 8 perc alatt megsütjük őket.
Amíg a tészta pihen a nyújtás előtt, addig a krémet simán össze lehet állítani: 3 dl tejben 6 dkg búzadarát megfőzünk. Míg hűl, 20 dkg margarint habosra kikeverünk 20 dkg cukorral és egy csomag vaníliás cukorral. A vajas krémet a kihűlt darához keverjük. A krémet 2 részre osztjuk. Az első felét az alsó lapra kenjük. A következő lapra sárgabarack lekvárt kenünk, a következőre a krém másik felét. A negyedik lapra csokimázat teszünk. Másnap szeletelhető.
A sárga piskótához a tojásokat kettéválasztottam, a sárgáját habosra-krémesre kevertem a cukor felével és a vízzel. A fehérjéből kemény habot vertem, a végefelé a cukor másik fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKrém: 4 dl tej 2 cs. vaniliás pudingpor 2 dl tej 1 cs puncs -"- Külön főzzük, hagyjuk kihűlni 25ráma 25 dkg porcukor habosra keverjük 2/3-ad rész vaníliás kré...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa piskótához: • 6 tojás • 6 kanál víz • 20 dkg kristálycukor • 14 dkg liszt • 1 csomag vaníliás cukor • 1/2 csomag sütőpor • 4 dkg dió a krém hozzávalói: • 1 csomag vaníli...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KözepesTésztalap készítés: A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a kókuszreszeléket. 24 × 39-cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk, öntsük bele...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes