Családireceptkönyv.hu

Franciakrémes házilag


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Adag: 12
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 12 darabhoz:
Tésztához
25 dkg liszt
10 dkg porcukor
5 dkg vaj
1 tojás
1 tojássárgája
1 evőkanál méz
1 kávéskanál szódabikarbóna
Alsó krémhez
25 dkg vaj
10 dkg porcukor
5 dl tej
2 dl víz
2 csomag vaníliás pudingpor
2 evőkanál liszt
2 evőkanál cukor
Felső krémhez
6 evőkanál cukor
1 dl tej
5 dl habtejszín
Tetejére
10 dkg porcukor
2 csomag karamellás pudingpor
2 evőkanál olaj
3 evőkanál forró víz

Elkészítés:


A tésztához a lisztben keverd el a szódabikarbónát, és a többi hozzávalóval alaposan gyúrd össze. Akkor jó, ha elválik az edény falától. Oszd két részre, tedd a hűtőbe, és pihentesd fél órát. Lisztezett felületen nyújtsd a tésztát nagyon vékonyra. Fektesd jól kivajazott, liszttel megszórt tepsire, szurkáld meg villával, és süss két lapot 20-20 perc alatt 180 fokon. Arra ügyelj, hogy ne legyen túl sötét.
Az alsó krémhez vegyítsd a pudingport a liszttel, a cukorral, öntsd hozzá a vizet és a tejet, majd dolgozd csomómentesre. Folyamatosan kevergetve főzd sűrűre, és hűtsd ki. A porcukrot keverd ki a szobahőmérsékletű vajjal, majd dolgozd habosra a pudinggal. Ezt kend a tészta egyik lapjára.
A felső krémhez a cukrot öntsd egy lábosba, és alacsony hőmérsékleten, állandóan kevergetve olvaszd meg, azaz karamellizáld meg. Add hozzá a vizet, és főzz szirupot. Hűtsd ki, tedd a felvert tejszínhabhoz, és simítsd a vaníliás krém tetejére. Erre rakd a második lapot.
A mázhoz a hozzávalókat keverd össze, a forró vizet lassan adagold hozzá, majd simítsd a felső lapra. A kész sütit tedd a hűtőbe, hagyd egy napig állni, addig a tészta megpuhul. Óvatosan szeleteld fel jó éles késsel, mert a máz könnyen törik.

Trükkök, tippek, praktikák:



Finom tészta, lágy krém, isteni tejszínhab és különleges máz. Nem véletlen, hogy a franciakrémest generációk imádják. Még a nagy év végi hajrában is bevállalható.

Franciakrémes házilag

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Réka
Mirinda szelet
Mirinda szelet

A tészta alapanyagából piskótát készítünk, 180 fokon megütjük. A krémhez a margarint a porcukorral habosra keverjük, beletesszük a citromhéját, majd az előre összetört túrót. Jól...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Párizsi csokikrém
Párizsi csokikrém

A tejszínt a cukorral felforraljuk (110-120 fokosnak kell lennie, ezt körülbelül 5 perces forralással érjük el. Hozzákeverjük a kakaót.Majd amikor sima, bársonyos a krém és m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Krémek 1
Krémek 1

A vajat a cukorral keverd habosra. A tojásokat és a tojásfehérjét lassanként add hozzá és kavargasd folyamatosan. Keverd bele a kókusztejet és adj hozzá vaníliaaromát. Főzd lassú t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk