Hozzávalók 12 darabhoz:
Tésztához
25 dkg liszt
10 dkg porcukor
5 dkg vaj
1 tojás
1 tojássárgája
1 evőkanál méz
1 kávéskanál szódabikarbóna
Alsó krémhez
25 dkg vaj
10 dkg porcukor
5 dl tej
2 dl víz
2 csomag vaníliás pudingpor
2 evőkanál liszt
2 evőkanál cukor
Felső krémhez
6 evőkanál cukor
1 dl tej
5 dl habtejszín
Tetejére
10 dkg porcukor
2 csomag karamellás pudingpor
2 evőkanál olaj
3 evőkanál forró víz
A tésztához a lisztben keverd el a szódabikarbónát, és a többi hozzávalóval alaposan gyúrd össze. Akkor jó, ha elválik az edény falától. Oszd két részre, tedd a hűtőbe, és pihentesd fél órát. Lisztezett felületen nyújtsd a tésztát nagyon vékonyra. Fektesd jól kivajazott, liszttel megszórt tepsire, szurkáld meg villával, és süss két lapot 20-20 perc alatt 180 fokon. Arra ügyelj, hogy ne legyen túl sötét.
Az alsó krémhez vegyítsd a pudingport a liszttel, a cukorral, öntsd hozzá a vizet és a tejet, majd dolgozd csomómentesre. Folyamatosan kevergetve főzd sűrűre, és hűtsd ki. A porcukrot keverd ki a szobahőmérsékletű vajjal, majd dolgozd habosra a pudinggal. Ezt kend a tészta egyik lapjára.
A felső krémhez a cukrot öntsd egy lábosba, és alacsony hőmérsékleten, állandóan kevergetve olvaszd meg, azaz karamellizáld meg. Add hozzá a vizet, és főzz szirupot. Hűtsd ki, tedd a felvert tejszínhabhoz, és simítsd a vaníliás krém tetejére. Erre rakd a második lapot.
A mázhoz a hozzávalókat keverd össze, a forró vizet lassan adagold hozzá, majd simítsd a felső lapra. A kész sütit tedd a hűtőbe, hagyd egy napig állni, addig a tészta megpuhul. Óvatosan szeleteld fel jó éles késsel, mert a máz könnyen törik.
Finom tészta, lágy krém, isteni tejszínhab és különleges máz. Nem véletlen, hogy a franciakrémest generációk imádják. Még a nagy év végi hajrában is bevállalható.
Egy tálban a kakaóport, mézet, tojásokat, porcukrot, vajat és a szódabikarbónát gőz felett 5-percig keverjük. A tűzről levett masszához hozzáadjuk a lisztet. Összegyúrjuk, hogy kön...
Elkészítési idő: 21.A tejfölt és a tojást egy kis tálban elkeverjük, a többi hozzávalót egy tálban elmorzsoljuk, majd a tojásos keverékkel tésztává gyúrjuk. 2.A tésztából 4 lapot nyújtunk kb. 2-3...
Elkészítési idő: 1 óraA tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk. Mikor már elég krémes állagú, kivajazott sütőformába tesszük és 20 percen át sütjük 180 fokon. Közben elkészít...
Elkészítési idő: