1/4 evőkanál természetes édesítőszer
2 evőkanál tejföl
3 evőkanál krémsajt
pici citromlé
1/4 teáskanál vanília aroma
1 kis tojás kikeverve
ízlés szerinti gyümölcs apróra vágva (eper, málna, áfonya)
- Az édesítőt, a tejfölt, a krémsajtot, a citromlét, a vanília aromát és a tojást jól keverd össze egy bögrében.
- Ha gyümölcsösre szeretnéd, akkor azt is szórd bele.
- Tedd be 1 percre a mikrosütőbe.
- Ezután nyisd ki a mikró ajtaját 20 másodpercre, majd zárd vissza, és még 45 másodpercig mikrózd (ha tettél bele gyümölcsöt, akkor lehet, hogy plusz 20 másodpercre még szükség lesz).
- Vedd ki a mikrosütőből, hagyd hűlni 10 percet, majd tedd be a hűtőbe 2 órára.
- Tetejét gyümölccsel, tört mogyoróval díszítheted!
A lisztet a cukorral keverjük össze, és morzsoljuk bele a vajat, majd a tojással dolgozzuk össze. A sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtsuk bele. Előmelegített sütőben, 165°C-on süs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelmelegítjük a tejet, habverővel alaposan elkeverjük benne a kétféle cukrot, a vajat és a tojások sárgáját (a szokásos csipet só most nem kell bele). Jó édesnek kell lennie, és cs...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA mogyorót és mandulát daráld finomra, és szórd bele a szódabikarbónát. A tojások sárgáját és fehérjét válaszd szét. A sárgájához add hozzá a nyírfacukrot és keverd fehéredésig. Eb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverd össze a hozzávalókat, nyújtsd ki a tésztát, szaggasd ki és süsd meg.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű