1/4 evőkanál természetes édesítőszer
2 evőkanál tejföl
3 evőkanál krémsajt
pici citromlé
1/4 teáskanál vanília aroma
1 kis tojás kikeverve
ízlés szerinti gyümölcs apróra vágva (eper, málna, áfonya)
- Az édesítőt, a tejfölt, a krémsajtot, a citromlét, a vanília aromát és a tojást jól keverd össze egy bögrében.
- Ha gyümölcsösre szeretnéd, akkor azt is szórd bele.
- Tedd be 1 percre a mikrosütőbe.
- Ezután nyisd ki a mikró ajtaját 20 másodpercre, majd zárd vissza, és még 45 másodpercig mikrózd (ha tettél bele gyümölcsöt, akkor lehet, hogy plusz 20 másodpercre még szükség lesz).
- Vedd ki a mikrosütőből, hagyd hűlni 10 percet, majd tedd be a hűtőbe 2 órára.
- Tetejét gyümölccsel, tört mogyoróval díszítheted!
A tésztához a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként a cukrot is hozzáadjuk. A lisztet a kókuszreszelékkel összekeverjük, óvatos mozdulatokkal – hogy ne törjük –...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagait robotgéppel összedolgozzuk, majd kivajazott, kb. 20 centis kapcsos tortaformában kisütjük 2 lapban, előmelegített sütőben, 180 °C-on, 35 perc alatt. Ha kivett...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőször a tésztát készítjük el. A munkához kézi robotgépet használtam. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot, a tojások sárgáját (egyenként), vég...
Elkészítési idő: Több mint 60 pe Nehézség: NehézA sütőt 180 fokra melegítjük, a formát vékonyan kikenjük vajjal. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és belenyomkodjuk a formába úgy, hogy az oldalára is kerüljön a tésztából. A tö...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű