menu

Családireceptkönyv.hu

Gránátalmás-habcsók sodóval


Írta:

Elk. idő: 3 óra
Adag: 6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Habcsók:
2 tojásfehérje
50 gr kristálycukor
50 gr porcukor
2 ek. citromlé
1 tk. kukorica keményítő.
Sodó:
7 dl tej
1 cs. vaníliás pudingpor
1 tojás sárgája
3 evőkanál cukor
1 van.cuk. pici vanília aroma .

Elkészítés:


A tojásfehérjét verjük kemény habbá, folyamatosan hozzátéve a többi hozzávalót. Tegyük habzsákba, majd a sütőpapíros tepsibe nyomjunk kis halmokat. Előmelegített sütőben alacsony hőfokon 90 percig szárítsuk.

½ liter tejet felforralunk, a maradékban csomómentesre kavarjuk a pudingport és a tojássárgáját. Ezt a forrásban lévő tejhez öntjük, hozzáadjuk a cukrokat, az aromát, majd pár percig főzzük, kicsit hígabbra mint a pudingot.
A kihűlt habcsókot nagyobb darabokra törjük, majd pohárba rétegezzük a kihűlt sodóval, a tetejére gránátalmát szórunk.

Gránátalmás-habcsók sodóval

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mentett
Erdélyi mézes krémes
Erdélyi mézes krémes

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk hozzáadjuk a többi hozzávalót és egy könnyű tésztát gyúrunk,4 részre osztom a tepsi hátán sütöm 180 fokon, A krémhez a tejfölt a cukorral,dió...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Túrós - Házi túrós kifli
Túrós - Házi túrós kifli

1. Felfuttatjuk az élesztőt a cukorral elkevert tejben, elmorzsoljuk a vajat a liszttel, hozzáadjuk a felfutott élesztőt és a többi hozzávalóval összegyúrjuk. 2. Hűtőbe tesszük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Francia csokitorta ganache-sal
Francia csokitorta ganache-sal

1. A sütőt melegítsük elő 180 fokosra. Tegyük egy kis műanyag edénybe a csokit és a vajat, és nagyjából egy perc alatt mikróban olvasszuk össze. Nem baj, ha a csoki még nem olvadt...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Habos rolló
Habos rolló

A tésztát kinyújtom kb 2 mm vastagságra majd 2 cm-es csíkokra vágom és habroló formára tekerem úgy hogy egymást fedjék ,bekenem a tojás sárgájával és előmelegített sütőben, szép...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk