Habcsók:
2 tojásfehérje
50 gr kristálycukor
50 gr porcukor
2 ek. citromlé
1 tk. kukorica keményítő.
Sodó:
7 dl tej
1 cs. vaníliás pudingpor
1 tojás sárgája
3 evőkanál cukor
1 van.cuk. pici vanília aroma .
A tojásfehérjét verjük kemény habbá, folyamatosan hozzátéve a többi hozzávalót. Tegyük habzsákba, majd a sütőpapíros tepsibe nyomjunk kis halmokat. Előmelegített sütőben alacsony hőfokon 90 percig szárítsuk.
½ liter tejet felforralunk, a maradékban csomómentesre kavarjuk a pudingport és a tojássárgáját. Ezt a forrásban lévő tejhez öntjük, hozzáadjuk a cukrokat, az aromát, majd pár percig főzzük, kicsit hígabbra mint a pudingot.
A kihűlt habcsókot nagyobb darabokra törjük, majd pohárba rétegezzük a kihűlt sodóval, a tetejére gránátalmát szórunk.
A sütöt 200 fokra előmelegitjük. A tojásokat elkeverjük a porcukorral, elektromos habverővel kb. 5 percig verjük, míg krémes, kifehéredett könnyű habot kapunk. Beleszitáljuk a li...
Elkészítési idő: 5-6 óra Nehézség: KözepesA vajat a cukorral, a tojások sárgájával valamint a liszttel összekavarjuk, és 0,5 dl tejjel felhígítjuk. A tojások kemény habját hozzáadjuk. A palacsintáknak csak az egyik oldal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémsajtot a vajjal, cukorral habosra keverjük. Jobb ha géppel mert akkor nem olvad annyira a massza. Ezt a vajas krémet a liszttel és sóval jól összegyúrjuk lisztezett gyúródes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOlvaszd fel a vajat, hogy könnyebb legyen vele dolgozni. Add hozzá a cukrot, a tojásokat, majd habosítsd robotgéppel. Mixeld a lisztet, a sütőport és a kakaót, lassan forgasd a vaj...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: Könnyű