menu

Családireceptkönyv.hu

Gránátalmás-habcsók sodóval


Írta:

Elk. idő: 3 óra
Adag: 6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Habcsók:
2 tojásfehérje
50 gr kristálycukor
50 gr porcukor
2 ek. citromlé
1 tk. kukorica keményítő.
Sodó:
7 dl tej
1 cs. vaníliás pudingpor
1 tojás sárgája
3 evőkanál cukor
1 van.cuk. pici vanília aroma .

Elkészítés:


A tojásfehérjét verjük kemény habbá, folyamatosan hozzátéve a többi hozzávalót. Tegyük habzsákba, majd a sütőpapíros tepsibe nyomjunk kis halmokat. Előmelegített sütőben alacsony hőfokon 90 percig szárítsuk.

½ liter tejet felforralunk, a maradékban csomómentesre kavarjuk a pudingport és a tojássárgáját. Ezt a forrásban lévő tejhez öntjük, hozzáadjuk a cukrokat, az aromát, majd pár percig főzzük, kicsit hígabbra mint a pudingot.
A kihűlt habcsókot nagyobb darabokra törjük, majd pohárba rétegezzük a kihűlt sodóval, a tetejére gránátalmát szórunk.

Gránátalmás-habcsók sodóval

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Boszorkányhab - gyümölcsös
Boszorkányhab - gyümölcsös

1 tojás keményre vert habját 1 pohár porcukorral, 1 pohár zúzott gyümölccsel kikeverünk. Üvegpoharakba halmozzuk, habbal, csokireszelékkel díszítjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Túrós - Aljnélküli túrós
Túrós - Aljnélküli túrós

1. A hozzávalókat összekeverjük, közepes méretű lisztezett, zsírozott tepsibe öntjük. Én sütőpapíron sütöttem! 2. A tetejére valókat kikeverjük, evőkanállal rácsurgatjuk és els...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mézes krémes
Mézes krémes

A hozzávalókat a dagasztó gépbe rakom a mézet a tojással habosra keverjük, és úgy adom hozzá a többi alapanyagot. A végén adunk hozzá kis tejfölt ha szükséges,hogy össze álljon a t...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Non plus ultra
Non plus ultra

Tészta A tészta hozzávalóit összegyúrjuk (persze a vaj szobahőmérsékletű), ezután kb 20 percre hűtőbe tesszük. Kisodorjuk kb. 2 mm vastagra, és kiszúrjuk őket kb. 2 c...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk