◾0,25 túró
◾0,25 rétesliszt vagy (0,20 sima liszt + 0,05 búzadara)
◾2 egész tojás
◾2 dl tejföl
◾1 csomag sütőpor (kb: 13 gr)
◾só,
◾vaníliacukor
Az alapanyagokat jól összekeverjük, majd 10 perc pihentetés után, kanál segítségével formázzuk meg, majd bő olajba szaggassuk ki és süssük aranysárgára. Szalvétára vagy papír törlőkendőre tegyük, hogy a fölösleges olajt felszívja.
Tálalásnál szórjuk meg vaníliás porcukorral, és ne felejtsünk el hozzáadni, bármilyen lekvárt.
Javaslom vizes kávéskanállal szaggassátok a forró olajba. Én sem hittem, hogy nem fröcsög, de működik és nem ragad a kanálra
Vaj,liszt,só ,hozzá tejföl. 1 óra pihi,hütő. 1 cm vastag, 2 cm széles ,10-15 cm hosszú csíkokra vágni. Feltekerni.Tojással lekenni. . 180 fok 15 perc Melegen leszedni a csőről....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa tojásfehérjét habbá vertem sóval és az ecettel...csak ép ,hogy kemény legyen majd két részletben hozzá adtam a cukrot majd az ételfestéket és tovább verve, hogy kemény hab legyen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót alaposan kikeverjük 1 dl tejjel meg a vaníliás cukorral.A langyos vajat a cukorral ugyancsak kikeverjük,majd a túrót a cukros vajjal és a felvert tejszínnel óvatosan összed...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A porcukrot elkevertem a vaníliás cukorral és a vajjal, egyenként hozzáadtam a tojásokat. 2. A lisztbe beleszórtam a sütőport, majd a tejjel együtt fokozatosan hozzáöntöttem a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű