A pavlovához:
5 tojásfehérje, csipet só, 25 dkg porcukor, 2 ek citromlé, 4 ek kukorica liszt.
A tetejére:
200 ml habtejszín, málnaszörp,bármilyen gyümölcs, itt most őszibarack
A tojásfehérjét a sóval, citromlével, porcukorral (apránként adagolva) kemény habbá verjük, majd alaposan összekeverjük a kukorica liszttel. Sütőpapíros sütőlemezre kaparjuk ki a tojáshabot és egy spatulával formázzunk belőle magas, kör alakot. Előmelegített sütőben, közepes lángon barnára sütjük. Míg hűl, kicsit össze fog esni, de nem nagyon. Ez teljesen normális. Ha teljesen kihűlt a pavlova, a tetejét vékonyan locsoljuk meg málnaszörppel, erre szedjünk felvert tejszínhabot és szórjuk meg gyümölcsökkel, bármivel ami épp van ….
A tésztához a mandulát ledaráljuk finomra (aprítóban). Egy edényben alaposan összekeverjük kézi habverővel a tojásokat, mézet, kakaóport, kókusz olajat, a vanília rúd kikapart bels...
Elkészítési idő:A tejszínből és a cukorból verjünk kemény habot, majd óvatosan keverjük bele a mogyorókrémet. Ha túl keménynek ítéljük, kicsit meg is olvaszthatjuk, hogy könnyebben elkeveredjen. Ö...
Elkészítési idő:Szétválasztom a tojásokat, sárgáját habosra keverem a porcukorral majd bele szitálom a lisztet és a sütőport. Tojás fehérjét kemény habnak verem pici sóval, majd lazán hozzá kevere...
Elkészítési idő: