A pavlovához:
5 tojásfehérje, csipet só, 25 dkg porcukor, 2 ek citromlé, 4 ek kukorica liszt.
A tetejére:
200 ml habtejszín, málnaszörp,bármilyen gyümölcs, itt most őszibarack
A tojásfehérjét a sóval, citromlével, porcukorral (apránként adagolva) kemény habbá verjük, majd alaposan összekeverjük a kukorica liszttel. Sütőpapíros sütőlemezre kaparjuk ki a tojáshabot és egy spatulával formázzunk belőle magas, kör alakot. Előmelegített sütőben, közepes lángon barnára sütjük. Míg hűl, kicsit össze fog esni, de nem nagyon. Ez teljesen normális. Ha teljesen kihűlt a pavlova, a tetejét vékonyan locsoljuk meg málnaszörppel, erre szedjünk felvert tejszínhabot és szórjuk meg gyümölcsökkel, bármivel ami épp van ….
A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral, az olajjal és a vízzel. A liszthez adjuk a sütőport és a kakaóport, majd a krémhez keverjük. A tojások fehérjét habbá verjük, s óvatosan b...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukorral habosra keverjük, beleszitáljuk a sütőporos lisztet, és az almára öntjük a masszát, majd közepes lángon megsütjük. sütési hőfok: 180°C sütési mód: alul-fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat 10 dkg porcukorral habüstben gyenge gőz fölött habosra verem, a tűzről levéve továbbra is verem, míg kihűl. A vajat 10 dkg porcukorral habosra keverem 3 evőkanál vízben...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű