6 szelet kenyér
5 tojás
1 tejföl
3 szál újhagyma
1 kis fej lilahagyma
5 szelet füstölt tarja/ bacon
15 dkg reszelt sajt
fél csokor snidling
só
kevés zsiradék
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tojásokat felverjük a tejföllel és a sóval. A jénai tálat kevés zsiradékkal kikenjük, 3 szelet kenyeret megmártunk a tojásos tejfölben és a jénai aljára tesszük, megszórjuk a sajt, az aprított új- és lilahagyma felével, rátesszük a tarjaszeleteket. Megmártjuk a maradék 3 szelet kenyeret is a tojásos tejfölben, a tarjaszeletek tetejére tesszük, megszórom a maradék sajttal, újhagymával, lilahagymával, aprított snidlinggel. 15 perc alatt készre sütjük.
A rizst a szokásos módon elkészítjük azzal a különbséggel, hogy a víz helyett húslével öntjük fel. A vöröshagymát cikkekre vágjuk, majd a felolvasztott vajon üregesre pároljuk. H...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzétvagdostam a csirkeszárnyakat a csonthajlatoknál – van ennek normális neve is, de most ha a fejem tetejére állok sem fog beugrani -, a hegyes végét nem használtam fel (az pl. jó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSós vízben kifőzzük a tésztát. Közben felkockázzuk majd megpirítjuk a szalonnát. Lereszeljük a sajtot. Ha megfőtt a tészta az adagokat ízlés szerint tányérokon tálaljuk; Tészta,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű