15 dkg étcsoki
15 dkg vaj
10 dkg cukor
4 dkg liszt
tálkánként két kocka tejcsoki és két kocka fehér csoki
3 tojás
kevés só
Az étcsokoládét vízgőz fölött olvaszd össze a cukorral és a vajjal, aztán vedd le a tálat a gőzről, és a csokihoz óvatosan keverd hozzá a tojásokat, 3 dkg lisztet és a sót.
Vajazz és lisztezz ki kis sütőformákat, majd félig töltsd meg őket a krémmel, és tedd körülbelül öt percre a mélyhűtőbe.
Ha a krém már egy kicsit megszilárdult, tegyél mindegyik adagra két-két kocka étcsokit és fehér csokit, majd töltsd meg a tálkákat a maradék krémmel. A tetejüket fedd le alufóliával, és rakd őket legalább egy órára a mélyhűtőbe.Amikor a csokikrémet kiveszed a fagyasztóból, rögtön tedd a 220 fokra előmelegített sütőbe, és süsd körülbelül 20 percig. Így a külseje finom ropogósra sül, a belseje viszont lágy és krémes marad, a fehér és az étcsokoládé pedig szépen összekeveredik. Óvatosan borítsd ki a formából, és még forrón tálald. Kínálhatsz mellé fagyasztott bogyós gyümölcsöt vagy kandírozott narancshéjat is.
1. A tojások sárgáját keverjük fehéredésig a cukorral és a sóval. 2. Ezután keverjük hozzá a tejet, a lisztet is és a mazsolát is. 3. Verjük kemény habbá a tojásfehérjét, és óvat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mascarponét egy nagy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a porcukrot és a tojások sárgáját. A fehérjéket robotgéppel kemény habbá verjük. Ezután összekeverjük (akár a robotgép alacso...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz1. Összeöntjük a hozzávalókat a cseresznye kivételével egy tálban, és a robotgéppel simára keverjük. 2. Tepsit zsírpapírral kibéleljük, és ráöntjük a masszát. Szépen elegyengetj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Két dl tejben simára keverjük a zselatint, felfőzzük, majd addig szépen langyosra hűl, míg elkészítjük a tölteléket. 2. A porcukrot a vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű