15 dkg étcsoki
15 dkg vaj
10 dkg cukor
4 dkg liszt
tálkánként két kocka tejcsoki és két kocka fehér csoki
3 tojás
kevés só
Az étcsokoládét vízgőz fölött olvaszd össze a cukorral és a vajjal, aztán vedd le a tálat a gőzről, és a csokihoz óvatosan keverd hozzá a tojásokat, 3 dkg lisztet és a sót.
Vajazz és lisztezz ki kis sütőformákat, majd félig töltsd meg őket a krémmel, és tedd körülbelül öt percre a mélyhűtőbe.
Ha a krém már egy kicsit megszilárdult, tegyél mindegyik adagra két-két kocka étcsokit és fehér csokit, majd töltsd meg a tálkákat a maradék krémmel. A tetejüket fedd le alufóliával, és rakd őket legalább egy órára a mélyhűtőbe.Amikor a csokikrémet kiveszed a fagyasztóból, rögtön tedd a 220 fokra előmelegített sütőbe, és süsd körülbelül 20 percig. Így a külseje finom ropogósra sül, a belseje viszont lágy és krémes marad, a fehér és az étcsokoládé pedig szépen összekeveredik. Óvatosan borítsd ki a formából, és még forrón tálald. Kínálhatsz mellé fagyasztott bogyós gyümölcsöt vagy kandírozott narancshéjat is.
Összegyúrod,hűtőben pihi 1 órát follpackban. Nyújtod,karikákat szúrsz ki,sütöd 180 fokon kb.10 percig. Eperlekvárral töltöd.Egy napot pihenteted. Másnap csokival áthúzod és szele...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát hagyjuk szobahőmérsékleten kiengedni. Az almákat megmossuk, félbevágjuk, a magházakat kivájjuk. A narancslekvárral összekeverjük a marcipánmasszát, beletöltjük az almá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverd habosra a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban. Szitáld a lisztet tálba, és alaposan keverd össze a sütőporral. A tojások fehérjéből készíts ke...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA piskótába való alapanyagokat, kivéve a tojásfehérjét, mind egy nagy tálba helyezzük, és alaposan összekeverjük őket. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszába...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű