a tésztához:
30 dkg kristálycukor
2 tojássárgája
80 dkg liszt
20 dkg margarin
2 dl tej
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
a töltelékhez:
20 dkg margarin
4 evőkanál lekvár
1 vérnarancs aroma
1 rum aroma
2 dkg kakaópor
30 dkg őrölt dió
kristálycukor
1 mandulaaroma
Elkészítés:
A tésztához a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport és a margarint a tejjel jól kidolgozzuk, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet is. Apró gombócokat formáljunk belőle, majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük (kb. 13-16 per).
A megsült tésztagombócokat kivájjuk. A krém hozzávalóit összedolgozzuk, és a mélyedésekbe rakjuk a tölteléket. Kettesével összeragasztjuk a gombócokat, majd az oldalait különböző színű aromába mártjuk, és kristálycukorban meghempergetjük.
A megsült tésztagombócokat kivájjuk. A krém hozzávalóit összedolgozzuk, és a mélyedésekbe rakjuk a tölteléket. Kettesével összeragasztjuk a gombócokat, majd az oldalait különböző színű aromába mártjuk, és kristálycukorban meghempergetjük.
Kivajazunk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát és az aljába méretre vágott sütőpapírt teszünk. A tojásokat és a cukrot 4 perc alatt robotgéppel fölhabosítjuk. A lisztet, sütő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 240 fokra melegítjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, és felmelegítjük a sütőben. A lisztből, tojásból, csipetnyi sóból, tejből és ásványvízből palacsinta tésztát kever...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- A sütőt előmelegítjük kb 170 fokra. - A margarint felolvasztjuk, összekeverjük a keksszel és egy kb 22 X 32 - es tepsibe nyomkodjuk. - A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütő bekapcsolása az első lépés. Semmi értelme később ezzel próbálkozni. Amíg a tésztát összeállítjuk, a sütő remélhetőleg eléri az ideális 180 °C-t. Az előzőleg jól lehűtött...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű