a tésztához:
30 dkg kristálycukor
2 tojássárgája
80 dkg liszt
20 dkg margarin
2 dl tej
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
a töltelékhez:
20 dkg margarin
4 evőkanál lekvár
1 vérnarancs aroma
1 rum aroma
2 dkg kakaópor
30 dkg őrölt dió
kristálycukor
1 mandulaaroma
Elkészítés:
A tésztához a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport és a margarint a tejjel jól kidolgozzuk, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet is. Apró gombócokat formáljunk belőle, majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük (kb. 13-16 per).
A megsült tésztagombócokat kivájjuk. A krém hozzávalóit összedolgozzuk, és a mélyedésekbe rakjuk a tölteléket. Kettesével összeragasztjuk a gombócokat, majd az oldalait különböző színű aromába mártjuk, és kristálycukorban meghempergetjük.
A megsült tésztagombócokat kivájjuk. A krém hozzávalóit összedolgozzuk, és a mélyedésekbe rakjuk a tölteléket. Kettesével összeragasztjuk a gombócokat, majd az oldalait különböző színű aromába mártjuk, és kristálycukorban meghempergetjük.
Az almákat mosd meg, hámozd meg, és a magházukat szedd ki. Vágd kisebb darabokra, majd locsold meg citromlével, és szórd meg fahéjjal, szerecsendióval. A tojásokat válaszd ketté, é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megolvasztott margarint a porcukorral felhabosítjuk, majd egyenként belekeverjük atojásokat. Ezután hozzáadjuk a mézet és a tejet, végül a sütőporral elkevert lisztet. A masszát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű25 dkg csokoládébevonatos vajas keksz 1 doboz vaníliafagylalt (900 g) 1 ek. porcukor 2,5 dl habtejszín kakaópor a szóráshoz A csokoládékrémhez: 6 dkg vaj 7 dkg porcukor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát megpucoltam és lereszeltem. A margarint meglangyosítottam majd a lereszelt almát bele tettem és pároltam kicsit majd a reszelt citromhéj és a citromlét is hozzá adva e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű