- 500 g Ch mínusz liszt https://dia-wellness.com/ter…/ch-minusz-vilagos-lisztkeverek
- 80 g 1:4-es édesítőszer
- 200 g zsír, margarin, vagy vaj
- 100 ml langyos tej
- 2 db tojás
- 15 g élesztő
- 2 csipet só
Töltelék:
- 250 g darált dió vagy gluténmentes diótöltelék https://dia-wellness.com/termek/diotoltelek-alap
- 500 g DW darabos sárgabarack töltelék https://dia-wellness.com/…/dia-wellness-sargabarack-toltelek
Tetejére:
- 200 g étnassoló https://dia-wellness.com/termek/dia-wellness-kakaos-nassolo
- 100 ml tejszín
A tésztához az élesztőt nem kell felfuttatnunk, a tejjel és a tojások sárgájával keverjük ki és úgy öntsük a szárazanyagokhoz. Gyorsan gyúrjuk ki, tegyük a hűtőbe pihentetni kb. fél órára, aztán szedjük 4 egyforma részre. Egyenként nyújtsuk a megfelelő formára, szurkáljuk meg villával, hogy a gőz távozni tudjon, utána kenjük meg vastagon? a lekvárral és szórjuk meg a darált dióval. Minden rétegnél ugyanígy járjunk el.
Aztán előmelegített sütőben kb. 180 fokon, alsó-felső sütésen, süssük 50 percig! / De ez nem írott szabály: sütőfüggő!!!/
Miután kihűlt, a gőz fölött megolvasztott csokival, amihez vagy tejszínt, vagy egy evőkanál vajat adunk olvasztás közben,- leöntjük a zserbó tetejét.
Ebben a tepsiben egy 4,5 kg-os zserbó sült meg. ??? Nem sajnáltam belőle az alapanyagokat. Kaptam róla fotót, immár felvágva, az esküvői asztalról.
Ez egy cukormentes Ch mínusz kiadás volt.
Írom a receptet, de egy kisebb adagra, jó?!
1 Heat oven to 350 degrees F Prepare a 9x13 in.pan by spraying with non stick spray 2 In a large bowl, whisk all the dry ingredients together. 3 add oil,melted butter, appl...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojássárgáját a cukorral és vízzel habosra keverjük. Majd hozzáadjuk az olajat. Lassan beleforgatjuk a sütőporos lisztet. Belekeverjük a tojások felvert habját. Tepsibe simít...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 A felsorolás sorrendjében mindent összekeverünk. 2 Az almát nagy lyukú reszelőn reszeljük le, és úgy keverjük bele. 3 A tésztát kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bél...
Elkészítési idő: 1-ÓRA Nehézség: KönnyűAz összes hozzávaló szobahőmérsékletű legyen! A vajat a porcukorral robotgéppel alaposan ki kell habosítani, hogy nagy térfogatú és megfelelő lágyságú legyen! Amikor elkészül a t...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz