menu

Családireceptkönyv.hu

Zserbó


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


- 500 g Ch mínusz liszt https://dia-wellness.com/ter…/ch-minusz-vilagos-lisztkeverek
- 80 g 1:4-es édesítőszer
- 200 g zsír, margarin, vagy vaj
- 100 ml langyos tej
- 2 db tojás
- 15 g élesztő
- 2 csipet só

Töltelék:
- 250 g darált dió vagy gluténmentes diótöltelék https://dia-wellness.com/termek/diotoltelek-alap
- 500 g DW darabos sárgabarack töltelék https://dia-wellness.com/…/dia-wellness-sargabarack-toltelek

Tetejére:
- 200 g étnassoló https://dia-wellness.com/termek/dia-wellness-kakaos-nassolo
- 100 ml tejszín

Elkészítés:


A tésztához az élesztőt nem kell felfuttatnunk, a tejjel és a tojások sárgájával keverjük ki és úgy öntsük a szárazanyagokhoz. Gyorsan gyúrjuk ki, tegyük a hűtőbe pihentetni kb. fél órára, aztán szedjük 4 egyforma részre. Egyenként nyújtsuk a megfelelő formára, szurkáljuk meg villával, hogy a gőz távozni tudjon, utána kenjük meg vastagon? a lekvárral és szórjuk meg a darált dióval. Minden rétegnél ugyanígy járjunk el.
Aztán előmelegített sütőben kb. 180 fokon, alsó-felső sütésen, süssük 50 percig! / De ez nem írott szabály: sütőfüggő!!!/
Miután kihűlt, a gőz fölött megolvasztott csokival, amihez vagy tejszínt, vagy egy evőkanál vajat adunk olvasztás közben,- leöntjük a zserbó tetejét.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ebben a tepsiben egy 4,5 kg-os zserbó sült meg. ??? Nem sajnáltam belőle az alapanyagokat. Kaptam róla fotót, immár felvágva, az esküvői asztalról.
Ez egy cukormentes Ch mínusz kiadás volt.
Írom a receptet, de egy kisebb adagra, jó?!

Zserbó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Sacko
Jugoszláv krémes
Avatar Sacko Kedvelnék
Jugoszláv krémes

A tésztához a tojásokat a porcukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a kissé megolvasztott margarint, a langyos mézet, végül a szódabikarbónával elkevert lisztet, és jól összedolgozzuk. K...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás-mákos “kétperces”-Hahópihe konyhája
Almás-mákos “kétperces”-Hahópihe konyhája

A felsorolás sorrendjében mindent összekeverünk. Az almát nagy lyukú reszelőn reszeljük le, és úgy keverjük bele. A tésztát kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) formáb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Ilonka
Omlós-vaníliás kifli-Karácsonyra
Omlós-vaníliás kifli-Karácsonyra

A zsírt elmorzsoljuk a sütőporral elkevert liszttel, hozzáadjuk a porcukrot, tejfölt, citrom levet, jól kigyúrjuk, vékonyra 3 mm elnyújtjuk, 4 cm átmérőjű szaggatóval kiszúrjuk. Mi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karácsonyi maffin
Karácsonyi maffin

Elkészítés: A sütőt beállítom 200 fokra, míg a masszát bekeverem és szétrakom, éppen felmelegszik. Külön keverőtálba teszem a kimért száraz és nedves hozzávalókat, a mazsolát (va...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk