A tésztához:
- 140 g búza-rétesliszt (BFF 55)
- 100 g búzaliszt (BL55)
- 24 g porcukor
- 24 g vaj
- 1/2 csomag élesztő
- csipet só
- 1 db tojás
- 1 dl 2,8%-os tej
A töltelékhez:
- 500 g tehéntúró (félzsíros)
- 30 g kristálycukor
- 20 g kapor (friss)
- csipet só
- 2 db tojás
- 38 g búzadara
A léhez:
- 1 db tojás
- 1 dl tejföl (20%-os)
1. A sütőt előmelegítjük 175 C-ra (légkeveréses). Egy kb 30x24 cm-es tepsit vékonyan vajazzunk, lisztezzünk ki.
2. A tészta összetevőit összegyúrjuk, és teljesen egynemű tésztává dolgozzuk. Amikor az összetevőket egymásra helyezzük, ügyeljünk, hogy az élesztő ne érintkezzen közvetlen a sóval! Ha begyúrtuk a tésztát, nedves konyharuhával takarjuk le, és 20 percig pihentessük.
3. A töltelék elkészítése során egyszerűen összekeverjük az összetevőket.
4. A kivajazott tepsit 2-3 mm vastagon kibéleljük a tésztával. Beletesszük a tölteléket a tésztával kibélelt formába.
5. A lé készítése is csupán az összetevők összekeverésével történik. Meglocsoljuk a lével a tepsibe helyezett alapot.
6. 175 C-on készre sütjük (kb 40 perc), kis hűlés után szeleteljük és tálaljuk.
https://cookpad.com/hu/receptek/1923977-kapros-turos-lepeny
Legkisebb fehér tálban sütöttem.
A lisztben elkeverjük a porcukrot, sütőport és egy csipet sót. Belemorzsoljuk a vajat, és a tojássárgákkal valamint a tejföllel, könnyen gyúrható tésztát készítünk. Lehet, hogy kev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 3 részre osztjuk, sütőpapíron vékonyra kinyújtjuk és tepsi hátán 180 °C-os sütőben 8 percig sütjük. Ne barnítsuk meg! A krémhez a lisztet és a c...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA réteslisztben elmorzsoljuk a vajat, a porcukorral és a pici sóval. A tejföllel, tojással és a rummal könnyen nyújtható tésztát gyúrunk. Vékonyra nyújtjuk, majd derelyevágóval réz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tejfölt, a vaníliás cukrot és a cukrot összekeverjük. A tejet a zselatinnal felfőzzük és ráöntjük a tejfölre. Formába öntjük. Ha megdermedt gyümölccsel díszítjük. A szörpöt a v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű