1 zacskó zselatin (fix) por, 2 ek víz, 250 ml natúr görög joghurt, 60 g méz, 250 ml tejszín
A gyümölcsréteghez: 6-8 szilva, 3 ek bodzabogyó juice, kevés vanília, 1/2 ek cukor, kevés citromhéj
A bodzabogyó juicehoz nem kell más, mint kirándulás alkalmával egy-két bozda bogyó tányért leszedni, otthon leszedni a zöld ernyővirágzatról, és a levét kipréselni.
A szilvákat félbevágjuk, a juice, cukor, citromhéj hozzáadása után, felfőzzük egy kicsit.
Ez kb. 3 perc, kevergessük meg néha.
Egy kis edényben keverjük össze a zselatint a vízzel, tegyük félre.
Egy tálban a mézet, és a joghurtot keverjük össze, ezt is tegyük félre.
Egy nagy edényben a tejszínt verjük kemény habbá, és ezt is tegyük félre.
Melegítsük a zselatint 12 másodpercig a mikróban.
Ha kivesszük, azonnal csorgassuk a joghurtba, folytonos keverés mellett.
A tejszínt is forgassuk bele, majd rakjuk poharakba, és rétegezzük a gyümölccsel.
Min. 3 órára tegyük hűtőbe.
Görög joghurtot készíthetünk úgy, hogy a sima natúr joghurtot áteresztő textilbe helyezzük, és lógatva pár órán át kicsepegtetjük belőle a savót.
Hozzávalók: 10 dkg cukor 10 dkg darált dió 1 tasak sütőpor 2,5 dl szénsavas ásványvíz 15 dkg liszt 10 evőkanál gyümölcslé, vagy kávé (ízlés szerinti...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 25*35 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk. 2. A lisztben elkeverjük a sütőpor, kakaóport és a darált diót. 3. Az egész tojásokhoz hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tejszínt nagyon kemény habbá verjük. Rákenjük a vaníliás krémre. A tetejét reszelt csokoládéval is megszórhatjuk.
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: NehézA tojásokat ketté választom, a fehérjébe teszek 1 csipet sót, a vizet és a cukor felét. Nem túl kemény habbá verem. A sárgájához megy a cukor másik fele és az olaj. Jól kidolgzom e...
Elkészítési idő: 3 ó Nehézség: Közepes