1 zacskó zselatin (fix) por, 2 ek víz, 250 ml natúr görög joghurt, 60 g méz, 250 ml tejszín
A gyümölcsréteghez: 6-8 szilva, 3 ek bodzabogyó juice, kevés vanília, 1/2 ek cukor, kevés citromhéj
A bodzabogyó juicehoz nem kell más, mint kirándulás alkalmával egy-két bozda bogyó tányért leszedni, otthon leszedni a zöld ernyővirágzatról, és a levét kipréselni.
A szilvákat félbevágjuk, a juice, cukor, citromhéj hozzáadása után, felfőzzük egy kicsit.
Ez kb. 3 perc, kevergessük meg néha.
Egy kis edényben keverjük össze a zselatint a vízzel, tegyük félre.
Egy tálban a mézet, és a joghurtot keverjük össze, ezt is tegyük félre.
Egy nagy edényben a tejszínt verjük kemény habbá, és ezt is tegyük félre.
Melegítsük a zselatint 12 másodpercig a mikróban.
Ha kivesszük, azonnal csorgassuk a joghurtba, folytonos keverés mellett.
A tejszínt is forgassuk bele, majd rakjuk poharakba, és rétegezzük a gyümölccsel.
Min. 3 órára tegyük hűtőbe.
Görög joghurtot készíthetünk úgy, hogy a sima natúr joghurtot áteresztő textilbe helyezzük, és lógatva pár órán át kicsepegtetjük belőle a savót.
A hozzávalókból piskótatésztát készítünk, közepes méretű tepsibe öntjük, és sütőben megsütjük. A pudingporból félreteszünk 2 teáskanálnyit. A krémhez a többi pudingot a tejben megf...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgáját a cukorral kikeverem, hozzáadom a többi nedves hozzávalót majd a lisztet és a felvert tojásfehérje habot óvatosan hozzákeverem. 22 cm tortaformába sütöm. 6 dl tej...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tészta készítése: A zabpelyhet ledaráljuk (én mixerrel). Hozzákeverjük a kakaót, szódabikarbónát és a mézeskalács fűszerkeveréket. A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük, a...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű3 dl tejszínt a 20 dkg csokoládéval egy kis lábosban felmelegítjük,feloldjuk. Hagyjuk kihűlni,majd hűtőbe tesszük 4-5 órára. Ezután a 2 dl tejszínt kemény habbá vejük. A csokis...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű