20 dkg finomliszt (finom)
20 dkg cukor
20 dkg vaj
2 csomag vaníliás cukor
2 tk sütőpor
4 db tojás
Az almás krémhez
1.2 kg alma
1.5 dl almalé (szükség szerint)
1.5 dl tej
1 tk fahéj
2 csomag vaníliás cukor
4 ek cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
A vaníliás krémhez
9 dl tej
3 csomag vaníliás pudingpor
20 dkg cukor
25 dkg margarin
A tetejére
5 dl hulala (habtejszín)
1 ek csokoládéforgács
Az almát meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk, kevés vízzel, a fahéjjal és a kétféle cukorral 5 percig főzzük, néha megkeverjük. A leszűrt almát a vaníliapudinggal, a tejjel és szükség szerinti almalével pár percig főzzük, besűrítjük, hűlni hagyjuk.
Közben a tésztához a lisztet, a cukrot, a vajat, a vaníliás cukrot, a sütőport és a tojásokat kézi mixerrel sima tésztává keverjük. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és megsütjük.
A vaníliás krémhez a pudingot a cukorral együtt megfőzzük. Amikor kihűlt, kézi mixerrel elkeverjük benne a margarint.
Összeállítás: A tésztára simítjuk az almakrémet, erre kerül a vaníliás krém, majd a felvert tejszínhab, és csokireszelékkel díszítjük. Jó étvágyat!
sütési hőfok: 180°C
tepsi mérete: 30X34 cm
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport. Alaposan összekeverjü...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 4 részre osztjuk és nagyobb (kb. 30x40 cm-es) gáztepsi hátán 4 lapot sütünk belőle. A krémhez karamellizáljuk a cukrot, és amikor kellően barn...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítjük a piskótatekercset ,kihűtjük Eperzselé : Lehet mirelitből és lehet friss eperből is A gyümölcsöt felteszem forrni, annyi vízzel ,hogy épp ellepje. Nem kell túl for...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KönnyűElkészítése: A tészta hozzávalóit a liszt és a szódabikarbóna kivételével egy tűzálló tálba tesszük, és gőz fölött kevergetve összemelegítjük. Kicsi hűlni hagyjuk, majd hozzákev...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű