20 dkg finomliszt (finom)
20 dkg cukor
20 dkg vaj
2 csomag vaníliás cukor
2 tk sütőpor
4 db tojás
Az almás krémhez
1.2 kg alma
1.5 dl almalé (szükség szerint)
1.5 dl tej
1 tk fahéj
2 csomag vaníliás cukor
4 ek cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
A vaníliás krémhez
9 dl tej
3 csomag vaníliás pudingpor
20 dkg cukor
25 dkg margarin
A tetejére
5 dl hulala (habtejszín)
1 ek csokoládéforgács
Az almát meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk, kevés vízzel, a fahéjjal és a kétféle cukorral 5 percig főzzük, néha megkeverjük. A leszűrt almát a vaníliapudinggal, a tejjel és szükség szerinti almalével pár percig főzzük, besűrítjük, hűlni hagyjuk.
Közben a tésztához a lisztet, a cukrot, a vajat, a vaníliás cukrot, a sütőport és a tojásokat kézi mixerrel sima tésztává keverjük. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és megsütjük.
A vaníliás krémhez a pudingot a cukorral együtt megfőzzük. Amikor kihűlt, kézi mixerrel elkeverjük benne a margarint.
Összeállítás: A tésztára simítjuk az almakrémet, erre kerül a vaníliás krém, majd a felvert tejszínhab, és csokireszelékkel díszítjük. Jó étvágyat!
sütési hőfok: 180°C
tepsi mérete: 30X34 cm
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk annyi tejjel, hogy jól gyúrható legyen. Két lapot sütünk belőle. A krémhez megfőzzük a pudingot, a margarint a cukorral jól kikeverjük. Am...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a mézet a vajjal és a tejjel felforrósítjuk, majd gyors mozdulatokkal beledolgozzuk a cukorral és citromlével elhabart tojásokat. Hozzáadjuk a szódabikarbónával, vaníli...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesVízgőz felett felmelegítjük a mézet, a margarint, a cukrot, a szódát, a kakaót, és a tojásokat. Hozzáadjuk a lisztet, és jól összegyúrjuk. Ha kemény lenne, adjunk hozzá még 1-2 kan...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesA tésztához a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, az olajjal, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet, amibe a kakaóport is beleszitáltuk. Légkeveréses üzemmódban 160...
Elkészítési idő: kb. 1,5 óra Nehézség: Könnyű