menu

Családireceptkönyv.hu

Látásjavító szemmasszázs


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Látásjavító szemmasszázs: Kínában már kötelező az iskolában

Nézzünk csak körben az ismerőseink között, az utcán vagy a tömegközlekedésen, hányan hordanak szemüveget. Meglepően sokan! És a modern életvitelünknek köszönhetően, annak, hogy napunk nagyon-nagy százalékát egy valamilyen monitor előtt töltjük, egyre csak romlik a látásunk. Legyen az tévé, számítógép, tablet, mobil vagy okostelefon, e-book vagy nevezzük bárhogy, a lényeg az, hogy a szemünk az, csak romlik.

Kínában viszont sokkal okosabbak az emberek, úgy tűnik. Az iskolákba kötelezően bevezették a reggeli szemmasszázst, amit közösen végeznek el a diákok a tanóra megkezdése előtt. Négy lépésből áll, és nem tűnik bonyolultnak. A masszázs felfrissíti a szem körüli keringést, az izomműködést, beindítja az energiák áramlását, mely biztosítja a szem kifogástalan működését. A masszázs kellemes, és eredménye szinte azonnal érezhető.

Elkészítés:


Első lépés: a hüvelykujjal masszírozzuk a szemöldök belső felébe található csonton levő kis mélyedést. Először 8-szor az óramutató járásával megegyező irányban, majd fordítva. Négyszer végezzük el a sorozatot.

Második lépés: Ezt a jóleső mozdulatot bizony sokszor szoktuk alkalmazni öntudatlanul is, ha fáradt a szemünk, fejünk. A hüvelyk és mutató újjal fogjuk össze az orrnyerget, és felfele masszírozzuk, tolómozdulatokkal.

kinai_szemmasszazs_552521_83046

Harmadik lépés: A járomcsont közepén, a pupillával egyvonalban egy kis mélyedés van, ezt masszírozzuk nyolcszor az óramutató járásával megegyező irányban, majd ellentétesen. Négyszer végezzük el a sorozatot.

Negyedik lépés: a hüvelykujjal támasszuk meg a halántékon mindkét kézzel, majd zárjuk ökölbe a kezünket. A behajlított mutatóujjal masszírozzuk meg a szemöldökünket bentről kifelé haladva, majd a szemgödör alsó részét is ugyanígy. Ezt 32-szer kell elvégezni. A gyakorlatok könnyebb elsajátítása érdekében nézzük meg az alábbi videót is.
http://www.youtube.com/watch?v=4Ync121l8IM

Illetve Itt is az alkalmazása:
https://www.youtube.com/watch?v=guh19AOdMEM

Látásjavító szemmasszázs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Lángos
Lángos

Össze keverni és keleszteni

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Maria
Májgombóc levesbetét
Májgombóc levesbetét

Összevágod a hagymát és kicsi zsíron vagy olajon megdinszteled. Közben beáztatod a kenyeret vagy száraz zsemlét. A nyers májat késsel kaparod apróra. Amikor megdinszetődött a hag...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Réka
Puffancs házilag - az igazi magyar hamburgerzsemle
Puffancs házilag - az igazi magyar hamburgerzsemle

Az összetevőket gyúrjuk össze alaposan, majd 20-25 percig konyharuhával letakarva pihentessük. Ezután gyúrjuk át a tésztát és újabb 20-25 percig pihentessük. Osszuk 8-10 egyenlő ré...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Napraforgó
Napraforgó

A hozzávalókból a kenyértésztánál kissé lágyabb, de nem ragacsos tésztát dagasztunk, majd duplájára kelesztjük. Ezalatt a hagymát a szalámival késes aprítóban összevágjuk, majd a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk