menu

Családireceptkönyv.hu

Lángos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

kb. 4 dl víz
2 tk. só
2 ek. olaj
60 dkg BL 80 liszt
3 ek. burgonyapehely (elhagyható)
1 tk. cukor
3 dkg élesztő

Elkészítés:


Lágy, ragadós kelttésztát dagasztok, a hagyományos kézi mixer is simán elviszi. Duplájára kelesztem, majd körülbelül egyforma darabokra szedem. 7-8 darab szokott kijönni. Gömbölyítem őket, hagyom kicsit megint pihenni, kb. 15-20 percig. Nem érdemes túlkeleszteni, mert akkor nagyon magába szívja az olajat, pont mint a fánktészta. Olajos kézzel kihúzkodom, majd bő, forró olajba eresztem egyesével, óvatosan. Egy célszerszámmal folyamatosan igyekszem az olaj alá nyomkodni, így szép hólyagos lesz a felülete. Ha piros az egyik oldala, megfordítom, és a másikat is készre sütöm. Papírtörlőre állítom őket, hogy a felesleges olaj lecsepegjen.
Só, fokhagyma, tejföl, sajt jár mellé, ízlése szerint mindenki elkészíti magának.

Lángos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Húsos burgonyás pite
Húsos burgonyás pite

A tejfölt meglangyosítjuk hozzáadunk egy tk. cukrot, majd az élesztőt és hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálban elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk az élesztős tejfölt, a sót, a tojá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: zsuzsi0629
Tartármártás
Tartármártás

A hozzávalókat tetszőleges sorrendben egy tálba tesszük, majd kb. két percen keresztül kikeverjük. Megjegyzés: A majonéz illetve a cukor és só arányát mindenki a saját ízléséne...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsanett
Pihe -puha sajtos pogácsa
Pihe -puha sajtos pogácsa

A lisztet egy nagy tálba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, a sót és a tojásokat. A margarint és a tejfölt mikróban szobahőmérsékletűre melegítjük, majd belekeverjük az élesztőt, és mind...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
levesben főtt töltelék
levesben főtt töltelék

összekeverem a masszát (nem kell pépesre) és vagy folpackba, vagy (egyszerűbb) zacskókba adagolom és a levesbe teszem a főzési idő felénél. Néha fordítok rajta, hogy átfőjön. M...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk