menu

Családireceptkönyv.hu

Házi majonéz


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 tojás sárga,2,5 dl olaj,1 ek mustár,1 ek citromlé,pici só, fehér bors,porcukor ízlés szerint

Elkészítés:


A tojássárgákat a mustárral fehéredésig kavarom,és elkezdem vékony sugárban az olajat hozzá folyatni,habverővel kevergetem, hozzá adom a sót cukrot,fehér borsot,citrom levet

Házi majonéz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Krumpli rétes
Krumpli rétes

A meghámozott, kockákra vágott krumplit megfőzöm sós vízben. Mikor puha leöntöm a vizet és áttnyomom krumplinyomón /ha v.kinek nincs lereszelheti apró reszelőn/. Hagyom teljesen ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Noémi
Zabpehely palacinta
Zabpehely palacinta

A zabpelyhet (apró szeműt) és a tejet összekeverjük, és picit állni hagyjuk, hogy a zabpehely megpuhuljon. Meleg tejben hamarabb megpuhul. A zabpelyhes-tejes pépet botmixerrel átk...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tonhalgolyók citrommal, petrezselymes mártogatóssal
Tonhalgolyók citrommal, petrezselymes mártogatóssal

Hozzávalókat összekeverem és 16 golyót formázok. Kevés olívaolajon kb. 8 perc alatt készre sütöm. Kicsit hűlni hagyom, hogy keményedjen, addig elkészítem a mártogatóst. Csak összek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Batáta fagyi
Batáta fagyi

Az édesburgonyát, ha előre megsütjük, és hagyjuk kihűlni akkor a fagyasztott banánnal összeturmixolva azonnal hideg és fogyasztható lesz. Ha kicsit meleg még a sült batáta, akkor v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk