A kroketthez:
300 g trappista sajt
1 db tojás (közepes)
30 g búzaliszt (BL55)
A kisütéshez:
étolaj
A sajtot egy tálba reszeljük, hozzáadjuk a tojást és a lisztet. Kézzel jól összedolgozzuk, könnyen és hamar összeáll. 3-4 cm-es rudakat sodrunk, bő forró olajban kisütjük.
A kroketteket ne tegyük közel egymáshoz az olajban, inkább több adagban süssük ki, mert könnyen összetapadnak! Még egy tipp, amikor az olajban elkezdjük sütni, várjunk, vele picit mielőtt megforgatnánk, mert ha nem kap egy pindurka kérget a villához is hozzátapad, ha már aranybarna ne süssük tovább, mert előfordul, hogy felpuffad egy gombostű fejnyi ponton és kilyukad, elkezd kifolyni a sajt! Konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk róla.
A zellert meghámozzuk, feldaraboljuk, és éles késsel 2 mm vékony szeletekre vágjuk. A sütéshez 5 cm-es rétegben olajat forrósítunk 180 fokra egy nagy lábosban. Az olaj hőmérséklet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgyszerű keverés után a tészta könnyen süthető. Az első sütése előtt a forró serpenyőbe pici olajat öntünk. A következő palacsintáknál erre már nincs szükség! Maximálisan elegendő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden főtt készétel(töltött káposzta, pörkölt, gulyás, húslevesek, karfiolleves, lecsó kolbásszal, szalonnával,bolognai, stb. ) 100/120 Főtt készétel, amiben máj vagy gomba van (...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszevágod a hagymát és kicsi zsíron vagy olajon megdinszteled. Közben beáztatod a kenyeret vagy száraz zsemlét. A nyers májat késsel kaparod apróra. Amikor megdinszetődött a hag...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű