Családireceptkönyv.hu

Sajtkrokett


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Adag: kb. 24 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A kroketthez:

300 g trappista sajt
1 db tojás (közepes)
30 g búzaliszt (BL55)

A kisütéshez:

étolaj

Elkészítés:


A sajtot egy tálba reszeljük, hozzáadjuk a tojást és a lisztet. Kézzel jól összedolgozzuk, könnyen és hamar összeáll. 3-4 cm-es rudakat sodrunk, bő forró olajban kisütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


A kroketteket ne tegyük közel egymáshoz az olajban, inkább több adagban süssük ki, mert könnyen összetapadnak! Még egy tipp, amikor az olajban elkezdjük sütni, várjunk, vele picit mielőtt megforgatnánk, mert ha nem kap egy pindurka kérget a villához is hozzátapad, ha már aranybarna ne süssük tovább, mert előfordul, hogy felpuffad egy gombostű fejnyi ponton és kilyukad, elkezd kifolyni a sajt! Konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk róla.

Sajtkrokett

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Hagymás sertésvér
Hagymás sertésvér

Megtisztítjuk és felaprítjuk a vöröshagymát. Megpirítjuk a felolvasztott zsírban, azután 1,5 dl vízzel lassan édesre, puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. Közben kb. 2 x 2 cm-...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Langallo (kenyérlángos) gazdag feltéttel
Langallo (kenyérlángos) gazdag feltéttel

A krumplit alaposan megmossuk, és héjában, enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, amikor már meg lehet fogni, meghámozzuk, melegen áttörjük, és hűlni hagyjuk. (Főzőlevét félre...

Elkészítési idő: kb. 3 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Töltött sült kifli
Töltött sült kifli

Elkészítés: A kifliket kettévágjuk és a végüket levágjuk. Egy fakanál nyelének a segítségével, kivájjuk a kiflik belsejét. A maradék kiflibelet késsel, vagy az ujjunkkal kivesszük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Vaníliapuding
Vaníliapuding

tojások sárgáit jól kikeverjük a keményítővel, a tejet a kettéhasított és kikapart vanília rúddal feltesszük forralni, Amikor már majdnem forr kivesszük a vanília rudat, és folyama...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk