80 dkg pontyfilé
30 dkg gomba
40 dkg tészta (kocka vagy csusza)
10 dkg szalonna
10 dkg hagyma
1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
2 kanál pirospaprika
1 dl tejföl
2 gerezd fokhagyma
1 db Tesco Finest San Marzano paradicsom
1 db paprika
A tésztát sós vízben főzzük ki, majd szűrjük le és öblítsük át hideg vízzel.
A hagymát vágjuk finomra. A felkockázott szalonnát olvasszuk ki és adjuk hozzá a hagymát, majd pirítsuk meg.
A kockára vágott pontyfilét is rakjuk az edénybe, fűszerezzük és kevés vízzel öntsük fel.
Fedő alatt pároljuk, közben a gombát aprítsuk fel.
Szórjuk bele a pontyraguba a gombát és pároljuk készre.
Ha elkészült a ragu, habarjuk be a tejföllel és keverjük össze a kifőtt tésztával.
Rakjuk vajazott, tűzálló tálba és süssük meg, 180 fokon, 20 perc alatt.
Tálaláskor, kínáljunk mellé tejfölt.
A lisztet az élesztővel összemorzsoljuk, beletesszük a sót, a cukrot, az olaj, és vízzel összedolgozzuk. Kihúzzuk a tésztát, egy nagy méretű tepsit liszttel meghintünk. A tészt...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűMivel iszonyat sok recept volt a neten, milyen is a “hiperszuper padlizsánkrém”, megcsináltam a saját verzióm,saját ízlésemre. Párom csak ennyit mondott: a végén itt még rászoktats...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHagyományos ham and eggs-t készítünk. Az olajat egy serpenyőben felmelegítjük. Beletesszük a bacon szeletet, megsütjük mind a két oldalát. Ráütjük a tojásokat, kicsit megsózzuk, és...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű