• Nedves anyagok:
20 dkg lágy margarin,
1 citrom reszelt héja,
3 tojás,
5 evőkanál tej,
30 dkg alma és banán
• Száraz anyagok:
8 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
20 dkg liszt,
2 teáskanál sütőpor,
½ teáskanál fahéj
A nedves anyagokat összekeverjük és hozzáadjuk az apróra vágott gyümölcsöt. A száraz anyagokat szintén összekeverjük és a két keveréket összeelegyítjük. Formába adagoljuk és előmelegített sütőben megsütjük.
A tejet keverjük el a cukorral, majd lassú tűzön, folyamatos keverés mellett főzzük. Kb. 50 perc alatt a cukros tej besűrűsödik és elkezd karamellizálódni. Amikor már kezd nyúlóssá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA palacsinta elkészítése nagyon egyszerű. Valamennyi hozzávalóját turmixgépbe téve palacsintatésztává dolgozzuk. Olajjal kikent palacsintasütőben, közepes lángon (nagy lángon sütve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral és a langyos vízzel, majd az olajat hozzáadva tovább keverjük. A lisztet, a kakaót és a sütőport összekeverjük, majd a felvert tojásfehé...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesA tepsit (kb. 30 x 40 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük. A vizet a Ramával és a sóval egy főzőedényben felolvasztjuk. A lisztet és a mákot egy adagban hozzá...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű