12 személyre:
8 szem barack
2 liter baracklé
2 liter multivitaminlé
1,5 liter szénsavas szőlőlé
2 liter vaníliafagylalt
A barackokat leforrázzuk, meghámozzuk, húsukat apróra vágjuk, és egy nagy üvegtálba szórjuk. A barackot felöntjük a baracklével és a multivitaminnal. Hozzáadjuk a szőlőlevet is, és elkeverjük. A fagylalt felét kis darabokban (adagolókanállal vagy kockákra vágva) a bóléba keverjük, és megvárjuk, amíg kissé elolvad. Ekkor a maradék fagylaltot is hozzáadjuk adagolva, és azonnal kínáljuk. A fagylalt és a barackdarabok miatt kiskanalat is adjunk hozzá.
A mangó húsát 1 cm-es csíkokban bevágjuk függőlegesen, és vízszintesen is majd kifordítjuk és simán kivágjuk a héjából, vagy meghámozzuk, és apróra vágjuk a gyümölcsöt. Egy tálba...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA gyömbért meghámozzuk, felkarikázzuk. A citromokat alaposan megsikáljuk. 3 db-nak vékonyan lehámozzuk a sárga héját. A lényeg, hogy minél kevesebb fehér rész jöjjön le. 5 db c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA citromokat alaposan megmosom és megszárítom. A héját egy zöldséghámozóval lefejtem, úgy, hogy a héján belül ne maradjon fehér rész, mert a likör ettől keserű lesz. (Ez nagyon fo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy 5 literes üvegbe tesszük az összes alapanyagot, és vízzel feltöltjük (nem csurig, csak az üveg nyak hajlatáig). 3 hétig forrni hagyjuk. Ezután egy másik üvegbe leszívjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű