1 üveg gyümölcsös fehérbor
1 liter szűretlen almalé
5 dkg méz
1 narancs
1 fahéjrúd
2 szem csillagánizs
4-5 szem szegfűszeg
A bor és az almalé keverékéhez hozzáadjuk a fahéjat, a szegfűszeget, a csillagánizst és egy fél narancs héját. Ezt követően belekanalazzuk a mézet, és forráspontig melegítjük, de fontos, hogy ne forrjon, és máris fogyaszthatjuk.
Vegyük elő a turmixgépünket. A kígyóuborkát vágjuk fel nagyobb kockákra, tegyük a turmixba (én nem hámoztam le a héját, persze ha akarja valaki, megteheti). Vágjuk össze a zeller...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA citromok levét elkeverjük a porcukorral. Az őszibarackok héját lehúzzuk, kettévágjuk őket, magjukat kiemeljük, nagyobb kockákra vágjuk és a cukros citromlébe forgatjuk. Folpackka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA barna cukrot egy lábasban megkaramellizáljuk, majd ráöntjük a vizet. Hozzáadjuk a cukrot, a citrom vékonyan lehámozott héját, a gyömbért tisztítva, vékonyra szeletelve. Felforr...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA repect nagyon egyszerű, a vízben a megtisztított birsalma kockákat feltesszük főni, és addig főzzük, míg az almakockák meg nem főnek. Ezután bögrébe töltjük, és ízlés szerint éd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű