1 üveg gyümölcsös fehérbor
1 liter szűretlen almalé
5 dkg méz
1 narancs
1 fahéjrúd
2 szem csillagánizs
4-5 szem szegfűszeg
A bor és az almalé keverékéhez hozzáadjuk a fahéjat, a szegfűszeget, a csillagánizst és egy fél narancs héját. Ezt követően belekanalazzuk a mézet, és forráspontig melegítjük, de fontos, hogy ne forrjon, és máris fogyaszthatjuk.
Meggyleves 0,5 kg meggy 2 dl tejföl 2 dl tejszín (elhagyható) 2 evőkanál liszt só, cukor, fahéj, szegfűszeg reszelt citromhéj A meggyet a fűszeres vízben megfőzzük, hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tejszínhez keverjük hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot és alacsony lángon forraljuk fel. A csokit törjük kisebb darabokra, vízgőz felett egy fémedényben olvasszuk fel, majd keve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyümölcsöket megmossuk. Az epret kisebb darabokra, a banánt pedig nagyobb szeletekre vágjuk. 2 dl almalét, és a gyümölcsöket turmixgépbe tesszük, és krémes állagúra pürésítjük....
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű1. A tejszínt a csokival (fahéjjal, vaníliával) gőzfürdő felett felolvasztottam. 2. Hozzákevertem a cukrot, majd a forró tejet.
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz