650 ml-hez
250 ml tejszín (30-32%-os)
20 ml 3,5 %-os tej
30 g kristálycukor
170 g sűrített tej (félzsíros, cukrozott)
50 ml kávé (erős főzet)
200 ml whiskey (ír)
1 evőkanál vanília eszencia
Teljes elkészülési idő
+ érlelés
20 perc
1
A tejszínt melegítsük forráspontig a tejjel, majd tegyük félre. A cukrot egy magas oldalú lábasban karamellizáljuk. Ha karamellizálódott a cukor, vékony sugárban, folyamatos keverés mellett csurgassuk hozzá a forró tejszínt. Vigyázzat, ez egy balesetveszélyes munkafolyamat! Mikor a tejszín a cukorba ér, forró gőz csap fel! Ekkor lehetőleg gyermek, háziállat ne legyen a közelben, és valóban vékony sugárban csurgassuk a tejszínt a cukorba, hogy ne csapjon fel hirtelen sok gőz.
2
Ha simára kevertük, adjuk hozzá a sűrített tejet, a whiskey-t, a kávét, és egyet forraljunk rá.
3
Ezután töltsük üvegekbe a likőrt, és hűtőben minimum 1 napon át érleljük - de akár 2 hétig is -, hogy az ízek tökéletesen összeérjenek benne.
A bodzaszörpöt rém egyszerű elkészíteni. Mielőtt elindulsz bodzát gyűjteni, el kell készíteni a szirupot, hogy kihűljön. A szirup nem bonyi, a cukrot felfőzöd a vízzel és hagyod ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMossuk meg az avokádót, és hosszában vágjuk ketté.Távolítsuk el a magot. Kaparjuk ki az avokádó húsát, és a többi összetevővel együtt tegyük egy turmixtálba, és botmixerrel fél pe...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA tejszínt és a tejet öntsd egy lábasba, és forrald össze, ezután tedd félre. A cukrot karamellizáld egy másik lábasban, majd lassanként engedd hozzá a forró tejszínt. Légy nagyon...
Elkészítési idő: 20 perc+ 1nap Nehézség: NehézKészítsünk egy jó erős fekete teát, fél liter vízből. Adjuk hozzá a rumot vagy whisky-t, a fűszereket és a cukrot. Készítsük elő a poharakat: a fél citrom levét öntsük egy kávés...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű