-1 l jó minőségű házi pálinka
-6 db zöld dió
-6 szem szegfűszeg
-1 db egész fahéj
-10 dkg cukor
-Reszelt citrom, vagy narancshéj
A diókat jó alaposan mossuk meg, majd daraboljuk fel, és szórjuk bele egy befőttes üvegbe. Öntsük a dióra a pálinkát, reszeljünk bele citrom-, vagy narancshéjat, és zárjuk le légmentesen. A készülő dióplikőrt így érleljük két hétig, mindeközben naponta rázzuk fel párszor.
2 hét elteltével adjuk az italhoz a szegfűszeget, a fahéjat, valamint a cukrot is. A séma nem változik, újabb 14 nap pihentetés következik, naponta többszöri felrázással.
Ezek után nincs más dolgunk, mint jó alaposan átszűrni az elkészült likőrt. Töltsük üvegbe, dugaszoljuk le, és lehűtve alkalomadtán jóízűen kortyoljuk el!
A tejet és a tejszínt összeöntjük a félbevágott vaníliarúddal, és a hozzávalók között szereplő első, kisebb mennyiségű porcukorral.Felforraljuk, majd félretesszük. A tojások sárgá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA vízből és a cukorból szirupot főzök, a végén hozzáadom a citromsavat is. Érdemes megkóstolni a szirupot, és ha valaki savanykásabban szereti, adhat még hozzá citromsavat. (Citrom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMiután a meggyet alaposan lemostad, majd lecsumáztad és kimagoztad, öntsd fazékba. Add hozzá a cukrot, és várj egy keveset, amíg kissé enged a gyümölcs a levéből. Ekkor lassú tűzön...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tököt sütőben puhára sütjük (vagy a maradékot felhasználjuk). A húsát kikaparjuk a héjából, egy edénybe tesszük. Kis tejet és a vaníliás cukrot hozzáadjuk, botmixerrel pürésítj...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű