650 ml-hez:
250 ml tejszín (30-32%-os)
20 ml 3,5 %-os tej
30 g kristálycukor
170 g sűrített tej (félzsíros, cukrozott)
50 ml kávé (erős főzet)
200 ml whiskey (ír)
1 evőkanál vanília eszencia
A tejszínt melegítsük forráspontig a tejjel, majd tegyük félre. A cukrot egy magas oldalú lábasban karamellizáljuk. Ha karamellizálódott a cukor, vékony sugárban, folyamatos keverés mellett csurgassuk hozzá a forró tejszínt. Vigyázzat, ez egy balesetveszélyes munkafolyamat! Mikor a tejszín a cukorba ér, forró gőz csap fel! Ekkor lehetőleg gyermek, háziállat ne legyen a közelben, és valóban vékony sugárban csurgassuk a tejszínt a cukorba, hogy ne csapjon fel hirtelen sok gőz.
Ha simára kevertük, adjuk hozzá a sűrített tejet, a whiskey-t, a kávét, és egyet forraljunk rá.
Ezután töltsük üvegekbe a likőrt, és hűtőben minimum 1 napon át érleljük – de akár 2 hétig is -, hogy az ízek tökéletesen összeérjenek benne.
A tejet és a tejszíneket felforraljuk, majd miközben főzzük, beletördeljük a fehércsokoládét és azt is felolvasztjuk. Hozzáadjuk a kakaóport, amit habverő segítségével csomómentes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMossuk meg a paradicsomot, vágjuk be a héját X-alakba, dobjuk forró vízbe egy-két percre, majd mikor kivettük mártsuk hideg vízbe, és húzzuk le a héját. Vágjuk kisebb darabokra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kockára vágott tököt megpároljuk, ha már krémszerű, akkor turmixoljuk (kb. 15-30 perc). Amíg pároljuk a tököt, addig elkészítjük a szirupot. A vizet felfőzzük a cukorral. A szi...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA megmosott és kimagozott cseresznyét összeturmixoljuk az eperrel. Hozzáadjuk a joghurtot,cukrot vagy édesítőt, a citrom kicsavart levét és a baracklevet. Jól összekeverjük, hű...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű