menu

Családireceptkönyv.hu

Baileys házilag


Írta:

Elk. idő: 0,5 óra
Adag: 6 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


650 ml-hez:

250 ml tejszín (30-32%-os)
20 ml 3,5 %-os tej
30 g kristálycukor
170 g sűrített tej (félzsíros, cukrozott)
50 ml kávé (erős főzet)
200 ml whiskey (ír)
1 evőkanál vanília eszencia

Elkészítés:


A tejszínt melegítsük forráspontig a tejjel, majd tegyük félre. A cukrot egy magas oldalú lábasban karamellizáljuk. Ha karamellizálódott a cukor, vékony sugárban, folyamatos keverés mellett csurgassuk hozzá a forró tejszínt. Vigyázzat, ez egy balesetveszélyes munkafolyamat! Mikor a tejszín a cukorba ér, forró gőz csap fel! Ekkor lehetőleg gyermek, háziállat ne legyen a közelben, és valóban vékony sugárban csurgassuk a tejszínt a cukorba, hogy ne csapjon fel hirtelen sok gőz.

Ha simára kevertük, adjuk hozzá a sűrített tejet, a whiskey-t, a kávét, és egyet forraljunk rá.

Ezután töltsük üvegekbe a likőrt, és hűtőben minimum 1 napon át érleljük – de akár 2 hétig is -, hogy az ízek tökéletesen összeérjenek benne.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Green eyes
Green eyes

A grapefruit levét kifacsarjuk. A kivit meghámozzuk, nagyobb darabokra szeleteljük. Mindkettőt mixerben jól összeturmixoljuk. 2 hosszúkás pohárba szűrjük. Felöntjük tonic-kal,...

Elkészítési idő: 5 perc
Nehézség: Könnyű
share
Eper tejshake
Eper tejshake

1. Shakerbe teszem a durvára összetört jeget. 2. Ráöntöm a szörpöt és a tojásfehérjét. 3. Gyorsan összerázom, hogy a tojásfehérje jól elkeveredjen. 4. Végül felöntöm te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Erika
HÁRSFA virág szörp tartósító nélkül
HÁRSFA virág szörp tartósító nélkül

. az üveget töltsük fel vizzel vízzel, tegyünk bele 2 db karikára vágott citromot. Takarjuk le vékony anyaggal, majd 2 napig hagyjuk állni hűvös helyen. Közben néhányszor keverjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Tünde
Zölddió likőr
Zölddió likőr

Egy pár éve karácsonyra ezt a likőrt készítettem a fontosaknak. Hosszadalmasan készül, de csak az elején van vele igazából "munka" utána már csak ázik, és érik, majd csak leszűrni...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk