menu

Családireceptkönyv.hu

AKÁCVIRÁG SZÖRP


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30-45 ág akácvirág füzér
3 db citrom
3 kg kristálycukor
30 szem citrompótló

Elkészítés:


Tegyük az akácvirágokat egy nagy fazékba, és öntsünk rá annyi vizet, hogy bőségesen ellepje. A virágokat nem szükséges megmosni, mert akkor sok íz anyagot veszítünk el vele. Adjuk hozzá a vékony karikákra felszeletelt citromot, keverjük jól össze, majd fedjük be egy fedővel. Hagyjuk a konyhában, vagy tegyük az éléskamrába és áztassuk legalább egy napon keresztül.

Másnap sűrűszövésű gézanyagon szűrjük át, majd a virágos levet öntsük egy nagy fazékba. Adjuk hozzá a cukrot, citrompótlót, majd forraljuk fel. Még forrón töltsük üvegekbe, jól zárjuk le, majd tegyük szárazdunsztba. Másnap már betehetjük az éléskamránkba. Jéghideg vízzel, egy-egy levél friss mentával hígítva fogyasszuk.

AKÁCVIRÁG SZÖRP

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Citromfű szörp (gyömbérrel)
Citromfű szörp (gyömbérrel)

A tisztára mosott leveleket, és minden hozzávalót, a cukor kivételével egy éjszakán át áztatjuk. Másnap hozzáadjuk a cukrot és felkeverjük, majd el kezdjük főzni. Kicsit sűrítjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fehér csoki likőr vaníliával
Fehér csoki likőr vaníliával

Az apróra tört fehér csokit és a cukrot felolvasztjuk a tejszínben (30% zsírtartalmú habtejszínt használtam), beletesszük a fél kikapart vanília rudat. A hideg tejben elkeverjük a...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Narancs-citrom szorbet
Narancs-citrom szorbet

Egy edényben melegítsd forralásig a vizet a cukorral, majd forrald 5 percig és hűtsd le szobahőmérsékletre. Tedd hozzá a leveket és a héjakat. Rakd mélyhűtőbe 3-4 órára és keverges...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Feketeribizli likőr (Stahl)
Feketeribizli likőr (Stahl)

1 A fekete ribizlit megtisztítjuk, hideg vízzel leöblítjük. Széles szájú, jól zárható befőttesüvegbe tesszük, fakanállal kissé összetörjük, és ráöntjük a vodkát. 2 Az üveget...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk