30-45 ág akácvirág füzér
3 db citrom
3 kg kristálycukor
30 szem citrompótló
Tegyük az akácvirágokat egy nagy fazékba, és öntsünk rá annyi vizet, hogy bőségesen ellepje. A virágokat nem szükséges megmosni, mert akkor sok íz anyagot veszítünk el vele. Adjuk hozzá a vékony karikákra felszeletelt citromot, keverjük jól össze, majd fedjük be egy fedővel. Hagyjuk a konyhában, vagy tegyük az éléskamrába és áztassuk legalább egy napon keresztül.
Másnap sűrűszövésű gézanyagon szűrjük át, majd a virágos levet öntsük egy nagy fazékba. Adjuk hozzá a cukrot, citrompótlót, majd forraljuk fel. Még forrón töltsük üvegekbe, jól zárjuk le, majd tegyük szárazdunsztba. Másnap már betehetjük az éléskamránkba. Jéghideg vízzel, egy-egy levél friss mentával hígítva fogyasszuk.
Öntsünk egy jeges highball pohárba 5.0 fehér rumot és 10.0 cl kólát. Majd keverjük meg a koktélt, arra vigyázva, hogy ne menjen ki belőle a szénsav. Lime-mal ízesíthetjük.
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA citromfű leveleket jól megmossuk, és két liter vízzel egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a karikára vágott és kimagozott a citromot. Lefedve másnapig állni hagyjuk. Másnap leszűrjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Beleöntöm a tejet és a tejszínt egy kisebb lábosba, hozzádobom az éles késsel hosszában félbevágott vaníliarudat és gyorsan felforralom. 2. Aztán leveszem a tűzről, beleszór...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű