Családireceptkönyv.hu

Fahéjas koszorú


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


tésztához
200 ml víz
20 g élesztő (friss)
1.5 teáskanál akácméz
250 g búzaliszt (BL55)
1 csipet só
A kenéshez
30 g vaj
2 púpozott teáskanál fahéj (őrölt)
4 púpozott teáskanál porcukor

Elkészítés:


imérjük egy tálba a meleg vizet, feloldjuk benne a mézet, majd belemorzsoljuk az élesztőt és kicsit megkeverjük.

Egy nagyobb tálba mérjük a lisztet, adunk hozzá egy csipet sót, majd hozzáöntjük az élesztős vizet.

Begyúrjuk a tésztát és letakarva, meleg helyen megkelesztjük kb. 30 perc alatt.

Mikor megkelt a tészta, 1,5-2 mm vékonyra nyújtjuk, téglalap alakúra.

Egy kis edényben megolvasztjuk a vajat, hozzákeverjük a fahéjat és a porcukrot.

A keverékkel megkenjök a tésztát.

Feltekerjük a tésztát, majd középen, hosszában kettévágjuk egy éles késsel.

A két oldalát egymáshoz rakjuk és óvatosan egymást keresztezve betekerjük a kalácsot.

Végül a két végénél kicsit összenyomjuk és 175 C-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Porcukorral megszórva a legfinomabb! ;)

Fahéjas koszorú

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bory mama
Kígyórétes 2.
Kígyórétes 2.

Elmorzsoljuk a lisztet a vajjal, és összedolgoz­zuk a tojássárgákkal, egy kevés langyos tejben megfuttatott élesztővel, egy csipet sóval meg a maradék langyos tejjel, amelyben felo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csodakifli
Csodakifli

A zsírt a liszttel elmorzsoljuk, azután hozzáadjuk a többi anyagot is, és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy lágy tésztát kapjunk. Vékonyra kisodorjuk, összehajtogatjuk. (Én...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
dió kifli
dió kifli

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk