Csoki
jó minőségű sűrű tejszín,
tojássárgája,
zsíros tej
Kell hozzá az üst, gőz fölött habverővel. Először a csokit olvasztod kavargatva, utána jöhet bele a jó minőségű sűrű tejszín, tojássárgája, és a legvégén kis zsíros tejjel felengedve, de csak amennyire muszáj, megkapod a kívánt állagú forró csokit. Ízesítheted narancshéjjal, mentával, különböző likőrökkel, mézzel, ínyencek chilivel bolondítják.
A tejet és a tejszínt összeöntjük a félbevágott vaníliarúddal, és a hozzávalók között szereplő első, kisebb mennyiségű porcukorral. Felforraljuk, majd félretesszük. A toj...
Elkészítési idő: 25perc Nehézség: KönnyűA kukoricakeményítőt egy kis lábasba szórjuk, majd felöntjük a hideg tejjel, és csomómentesre elkeverjük. Közepes tűznél folyamatos kavarás mellett felforraljuk, és besűrítjük az...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű1. A fagyasztott erdei gyümölcsöt, banánt és növényi tejet krémesre turmixoljuk. Ha szükséges, adhatunk hozzá még egy kis növényi tejet. 2. Friss gyümölcsökkel és magvakkal tála...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bodzavirágot megmosás nélkül az üvegbe rakni. Az édesítőt és a citromsavat feloldani 3 l vízben 1 citrom leve bele. Ráönteni a bodzára 2 citrom felkarikázva bele. 1 éjszakán kere...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű