Csoki
jó minőségű sűrű tejszín,
tojássárgája,
zsíros tej
Kell hozzá az üst, gőz fölött habverővel. Először a csokit olvasztod kavargatva, utána jöhet bele a jó minőségű sűrű tejszín, tojássárgája, és a legvégén kis zsíros tejjel felengedve, de csak amennyire muszáj, megkapod a kívánt állagú forró csokit. Ízesítheted narancshéjjal, mentával, különböző likőrökkel, mézzel, ínyencek chilivel bolondítják.
A tojáslikőrhöz fölforrósítunk 4 dl tejszínt a félbevágott vaníliarudakkal együtt. Habosra keverjük a tojássárgákat a maradék tejszínnel és a porcukorral. A forró tejszínt folytono...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz étcsokoládét szilánkosra vágjuk. A kókusztej felét felforraljuk, beleszórjuk a csokoládét, majd addig kevergetjük, míg a csokoládé teljesen fel nem olvad benne. Ekkor hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgarépát és az almát meghámozzuk, felaprítjuk és külön-külön feltesszük főzni annyi vízben, amennyi ellepi. Amikor megfőttek levével együtt összeturmixoljuk a sárgarépát,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűösszekeverjük
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű