3 narancs
2 citrom
4 őszibarack
1 alma
50 gr cukor
1 citrom leve
1/4 narancs leve
6 cl borpárlat
4 cl narancslikőr
2 rúd fahéj
12 cl szénsavas ásványvíz
4 üveg vörösbor
A narancsot és a citromot felszeleteljük, az őszibarackot és az almát hámozzuk, majd az előbbit szeletekre, az utóbbit kockákra vágjuk, végül mindezt egy bólésedényben óvatosan összekeverjük a cukorral, a citrom- és narancslével, a borpárlattal, a likőrrel és a fahéjrudakkal. Lefedjük, 3-4 órára hidegre tesszük, majd kivesszük a fahéjat, hozzáadjuk a bort, megkeverjük, s végül beleöntjük az ásványvizet.
Az összes hozzávalót turmixgépbe tesszük, és annyi vízzel hígítjuk, hogy a turmixunk krémes állagú legyen. Lehet édesíteni mézzel, juharsziruppal, adhatunk hozzá jégkockát is.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet, a kakaóport és 1 gombóc fagyit tálba öntünk, és habosra turmixolunk. A maradék két gombóc fagyit egy-egy pohárba tesszük, a csokis shaket elfelezzük, és beleöntjük a poha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzőlő likőr: Ugyan az a ment mint a szilvánál, csak annyi a különbség, hogy itt nem karamellizáltam a cukrot, mert nem akartam ezt a szép színt elrontani vele, a cukrot csak simán...
Elkészítési idő: 2 -3 hét Nehézség: Közepes2 kg afonyahoz tettem 1 es 1/4 kilo cukrot. Retegekben, egy sor afonya egy sor cukor. Negy napig minden reggel es este jol megkevertem egy tiszta fakanallal. Ma volt az otodik nap,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű