3 narancs
2 citrom
4 őszibarack
1 alma
50 gr cukor
1 citrom leve
1/4 narancs leve
6 cl borpárlat
4 cl narancslikőr
2 rúd fahéj
12 cl szénsavas ásványvíz
4 üveg vörösbor
A narancsot és a citromot felszeleteljük, az őszibarackot és az almát hámozzuk, majd az előbbit szeletekre, az utóbbit kockákra vágjuk, végül mindezt egy bólésedényben óvatosan összekeverjük a cukorral, a citrom- és narancslével, a borpárlattal, a likőrrel és a fahéjrudakkal. Lefedjük, 3-4 órára hidegre tesszük, majd kivesszük a fahéjat, hozzáadjuk a bort, megkeverjük, s végül beleöntjük az ásványvizet.
1. 5 kg ledarált egrest 3 kg cukorral fél kg karikára vágott citrommal és 2 dkg tartósítószerrel összekeverjük. 2. Aki a savanykásabb ízt kedveli, használjon kevesebb cukrot....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA vörösbort és az áfonyalevet az egyik narancs kifacsart levével, valamint a szegfűszeggel együtt melegíteni kezdjük. Közben a hosszában kettévágott vaníliarudat is beletesszük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rumtopf készítése az eperrel indul és az egész gyümölcsszezont átöleli. Első lépésként tegyünk egy nagy, széles szájú üveg aljára tisztított epret, szórjunk rá cukrot. Kb. a gyü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A szamócát a szárával együtt alaposan mossuk le, így nem lesz löttyedt idő előtt a gyümölcs. Csepegtessük le, csumázzuk ki. 2. Egy nagyobb edényben rétegesen rakjuk le a sza...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz