0,5 dl tej
0,5 dl habtejszín
1 adag presszó kávé
2 cl szilvapálinka
2 kávéskanál méz
1 csipet őrölt fahéj
A tejet és a tejszínt összekeverjük, felmelegítve felhabosítjuk, a pohár szélén óvatosan belecsorgatjuk a mézet, hogy a hab ne törjön, majd a frissen főzött kávéhoz keverjük a szilvapálinkát és óvatosan, lassan a szélén bele eresztjük a habos tej- tejszín keverékbe.
Végül megszórjuk egy csipetnyi őrölt fahéjjal.
Egy nagy tálba beleöntjük a befőtteket levükkel együtt. A narancsot megpucoljuk, apróra vágjuk, és ezt is beletesszük. Felöntjük a borral. Ízesítjük a mézzel az őrö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA feldarabolt céklagumót tedd gyümölcscentrifugába. A levét önmagában is fogyaszthatod, de még jobb, ha adsz hozzá almát és sárgarépát is. Az így kapott italt hígíthatod egy deci...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű6 db narancsot, 1 db citromot és 1 db lime-ot kifacsarunk. (Önthetünk hozzá dobozos narancslevet is, ha nem lenne elég a gyümölcs.) Annyi cukrot, amennyivel igényeljük (én...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegmossuk a gyümölcsöket, vékonyan megpucoljuk, és a héjakat vízben felforraljuk. Hozzáöntjük a borokat, a rumot és a cukrot, kevergetve éppen csak felforraljuk. Hozzáöntjük a g...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű