menu

Családireceptkönyv.hu

"Pálinkás jóreggelt!"


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


0,5 dl tej
0,5 dl habtejszín
1 adag presszó kávé
2 cl szilvapálinka
2 kávéskanál méz
1 csipet őrölt fahéj

Elkészítés:


A tejet és a tejszínt összekeverjük, felmelegítve felhabosítjuk, a pohár szélén óvatosan belecsorgatjuk a mézet, hogy a hab ne törjön, majd a frissen főzött kávéhoz keverjük a szilvapálinkát és óvatosan, lassan a szélén bele eresztjük a habos tej- tejszín keverékbe.
Végül megszórjuk egy csipetnyi őrölt fahéjjal.

"Pálinkás jóreggelt!"

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Brigi
Cranberry Kick
Cranberry Kick

Töltsünk jeget a highball pohárba. Öntsük hozzá a vodkát, a limelevet és az áfonyalevet. Keverjük jól meg. Díszítsük limeszelettel, kínáljuk szívószállal.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Egresszörp
Egresszörp

1. A megtisztított egrest megmosom, lecsöpögtetem, majd lábosba teszem. 2. Befedem és saját levében, kis lángon puhára párolom. 3. Ezután rácsavarom a citromlevet és rászór...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sültalma krémlikőr
Sültalma krémlikőr

5 db nagy almát vágjunk cikkelyekre, és vegyük ki a magházrészt. Tegyük a darabokat sütőpapírral borított tepsire, és egyenletesen szórjuk be őket 10 evőkanál barnacukorral. Az alm...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fehér csokis salep
Fehér csokis salep

A kukoricakeményítőt egy kis lábasba szórjuk, majd felöntjük a hideg tejjel, és csomómentesre elkeverjük. Közepes tűznél folyamatos kavarás mellett felforraljuk, és besűrítjük az...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk