Családireceptkönyv.hu

"Pálinkás jóreggelt!"


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


0,5 dl tej
0,5 dl habtejszín
1 adag presszó kávé
2 cl szilvapálinka
2 kávéskanál méz
1 csipet őrölt fahéj

Elkészítés:


A tejet és a tejszínt összekeverjük, felmelegítve felhabosítjuk, a pohár szélén óvatosan belecsorgatjuk a mézet, hogy a hab ne törjön, majd a frissen főzött kávéhoz keverjük a szilvapálinkát és óvatosan, lassan a szélén bele eresztjük a habos tej- tejszín keverékbe.
Végül megszórjuk egy csipetnyi őrölt fahéjjal.

"Pálinkás jóreggelt!"

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bólé recept
Bólé recept

Egy nagy tálba beleöntjük a befőtteket levükkel együtt. A narancsot megpucoljuk, apróra vágjuk, és ezt is beletesszük. Felöntjük a borral. Ízesítjük a mézzel az őrö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
céklaital
céklaital

A feldarabolt céklagumót tedd gyümölcscentrifugába. A levét önmagában is fogyaszthatod, de még jobb, ha adsz hozzá almát és sárgarépát is. Az így kapott italt hígíthatod egy deci...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Citrusos limonádé
Citrusos limonádé

6 db narancsot, 1 db citromot és 1 db lime-ot kifacsarunk. (Önthetünk hozzá dobozos narancslevet is, ha nem lenne elég a gyümölcs.) Annyi cukrot, amennyivel igényeljük (én...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Forró rumpuncs
Forró rumpuncs

Megmossuk a gyümölcsöket, vékonyan megpucoljuk, és a héjakat vízben felforraljuk. Hozzáöntjük a borokat, a rumot és a cukrot, kevergetve éppen csak felforraljuk. Hozzáöntjük a g...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk