lásd lejjeb
5-6 L lesz belőle
1 kg sárgarépát megpucolunk, felkarikázunk, késes aprítóban egész apróra dolgozzuk, annyi vízben feltesszük főni egy nagyobb fazékban, hogy ellepje.
1 kg almát meghámozunk, magházat kivágjuk, felkockázunk, ezt is késes aprítóba daraboljuk.
Mikor a sárgarépa megpuhult, beleöntjük az almát, tovább főzzük.
1 kg őszibaracnak lehúzzuk a héját, kimagozzuk, feldaraboljuk, késes aprítóban tesszük, majd beleöntjük ezt is a fazékba. Hozzáadunk 15 lapos evőkanál eritritet, 1 lapos evőkanál citromsavat, és 1 evőkanál fahéjat.
Ha nem fött szét teljesen minden, akkor botmixerrel pürésítjük. Felöntjük a fazekat csurig vízzel, folyamatosan kevergetve
felforraljuk. Fazékban hagyjuk kihűlni. Üvegekbe töltjük, hűtőben 1 hétig eláll, nálunk habarabb elfogy már :)
Ha túl sűrűnek tűnik, még higíthatjuk amikor isszuk.
Őszibarack helyett nagyon finom sütőtökkel,vagy banánnal is.
Én ősszel több litert csinálok, forrón üvegbe teszem, és lefordítva dunsztba. 3 nap múlva kamra. Hónapokig eláll.
Főzés után turmixolni, hígítani annyi vízzel amilyen sűrűre szeretnénk, újra forralni, üvegbe tölteni és száraz dunsztba rakni!
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított, megmosott fekete ribizli felét jégkockatartóba tesszük, felöntjük vízzel, és 2 órára befagyasztjuk. A maradék fekete ribizliből gyümölcscentrifugában levet nyerünk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra tört fehér csokit és a cukrot felolvasztjuk a tejszínben (30% zsírtartalmú habtejszínt használtam), beletesszük a fél kikapart vanília rudat. A hideg tejben elkeverjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA diólikőr elkészítése azzal kezdődik, hogy zöld diót szedünk a fáról, majd alaposan megmossuk, felhúzunk egy gumikesztyűt (ezt tessék komolyan venni, mert annyira megfogja az embe...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes