lásd lejjeb
5-6 L lesz belőle
1 kg sárgarépát megpucolunk, felkarikázunk, késes aprítóban egész apróra dolgozzuk, annyi vízben feltesszük főni egy nagyobb fazékban, hogy ellepje.
1 kg almát meghámozunk, magházat kivágjuk, felkockázunk, ezt is késes aprítóba daraboljuk.
Mikor a sárgarépa megpuhult, beleöntjük az almát, tovább főzzük.
1 kg őszibaracnak lehúzzuk a héját, kimagozzuk, feldaraboljuk, késes aprítóban tesszük, majd beleöntjük ezt is a fazékba. Hozzáadunk 15 lapos evőkanál eritritet, 1 lapos evőkanál citromsavat, és 1 evőkanál fahéjat.
Ha nem fött szét teljesen minden, akkor botmixerrel pürésítjük. Felöntjük a fazekat csurig vízzel, folyamatosan kevergetve
felforraljuk. Fazékban hagyjuk kihűlni. Üvegekbe töltjük, hűtőben 1 hétig eláll, nálunk habarabb elfogy már :)
Ha túl sűrűnek tűnik, még higíthatjuk amikor isszuk.
Őszibarack helyett nagyon finom sütőtökkel,vagy banánnal is.
Én ősszel több litert csinálok, forrón üvegbe teszem, és lefordítva dunsztba. 3 nap múlva kamra. Hónapokig eláll.
turmixolni
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tököt sütőben puhára sütjük (vagy a maradékot felhasználjuk). A húsát kikaparjuk a héjából, egy edénybe tesszük. Kis tejet és a vaníliás cukrot hozzáadjuk, botmixerrel pürésítj...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűTurmixgépben vagy botmixerrel keverd össze alaposan a hozzávalókat. Frissen fogyaszd; nyáron jégkockát is tehetsz hozzá.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű