menu

Családireceptkönyv.hu

Brownie Butter Cake


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Brownie:

140g (5oz) dark chocolate (broken into pieces)
50g (¼ cup) unsalted butter
50g (¼ cup) brown sugar
1 Egg
35g (¼ cup) all-purpose flour

Butter cake:

120g (½ cup) unsalted butter
100g (½ cup) sugar (I reduced by 1 Tbsp)
2 Eggs
120g (1 cup) all-purpose flour
2g (¼ tsp) baking powder
50ml (3 ½ Tbsp) fresh milk

Elkészítés:


Grease and line a 10cm x 20cm (4×8-in) loaf pan with aluminium foil.

Preheat oven to 180C/350F.

To make brownie, melt chocolate and butter over low heat. Remove and leave to cool slightly. Stir in brown sugar until blended.

Add in egg, mix well. Fold in flour, mix until well combined. Pour batter into prepared pan. Bake in preheated oven for 15 minutes. Remove.

To make butter cake, beat butter with sugar until creamy. Add in eggs, one at a time, beating well after each addition.

Fold in sifted flour and baking powder, alternately add in fresh milk, mix to form batter.

Spread the butter cake batter over brownie, bake in oven at 160C/320F for 25-30 minutes or until cooked. Insert a cake tester in the middle to check doneness.

Trükkök, tippek, praktikák:


1. I am using allrecipes.com conversion chart. For the best results, please follow the metrics measurement.
2. I mixed the butter cake batter while baking the brownie. Then I poured the butter cake batter VERY QUICKLY onto the “hot” brownie. The butter cake batter will melt instantly. The second time I baked this brownie butter cake, I put the butter cake batter into a piping bag and cut a big hole at the tip, pipe in the butter cake batter quickly, and just shake and tap the pan to smooth the top.

Brownie Butter Cake

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Monamari
Hókocka
Hókocka

A hozzávalókat összeállítjuk és három lapban megsütjük. Krém: 4 kanál lisztet elkavarunk fél liter tejjel, állandó mellett sűrű péppé főzzük. Ha kihűlt, 18 dkg margarint, vagy vaja...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Diós "szárnyalás"
Diós "szárnyalás"

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a vaníliás cukrot, a tojást, az olajat és a felfutott élesztőt. Közepesen lágy,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Brésiliens (francia diós-kávés sütemény)
Brésiliens (francia diós-kávés sütemény)

A tésztához egy habverővel krémesre keverjük a tojások sárgáját a cukorral, majd hozzákeberjük a lisztet. A tojások fehérjét kézi habverővel kemény habbá verjük, majd beleforgatju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Katalin
Karamellás szelet
Karamellás szelet

A sűrített tejet ha konzerv dobozos akkor dobozzal együtt annyi vízbe tesszük ami el lepi és főzzük kb 4-5 órát ,eközben a tejből sűrű karamell krém lesz! Ha tubusos akkor a tubus...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk