Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

GARLIC POTATO GRATIN WITH GOAT CHEESE


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 cup half-and-half
1 cup milk (any kind)
1 cup (4 oz.) goat cheese
1 garlic clove, minced
1 Tablespoon all-purpose flour
1 teaspoon kosher salt
1/4 teaspoon black pepper
1/8 teaspoon ground nutmeg
5 cups thinly sliced peeled Yukon gold potato (about 2 1/2 pounds)

Elkészítés:


reheat oven to 400 degrees F.

In a large bowl, whisk half-and-half, milk, goat cheese, garlic, flour, salt, pepper and nutmeg. Arrange potato slices in a single layer in a medium greased baking dish. Pour 1/4 of the milk mixture over top, then layer potato slices and add another 1/4 of the milk mixture. Repeat with remaining potato slices and milk mixture until you reach the top of the dish.

Bake for 1 hour and 10 minutes, or until potato gratin is tender and bubbly.

Enjoy!

GARLIC POTATO GRATIN WITH GOAT CHEESE

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Töltött szőlőlevelek (dolmadakia)
Töltött szőlőlevelek (dolmadakia)

A szőlőleveleket megmossuk, néhány percre forrásban lévő vízbe tesszük, szűrőkanállal kiemeljük, hideg vízbe mártjuk és lecsöpögtetjük. A szárát levágjuk. Fél csésze olívaolajban v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anita
Vegán "húsos" gombóc
Vegán "húsos" gombóc

A szójagranulátumot beáztatjuk sós vízbe, és félretesszük. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük. Ha kész, lecsepegtetjük egy szűrőben, egy nagy tálba...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ájult imám padlizsánja
Ájult imám padlizsánja

A padlizsánokat félbevágjuk, majd a húsukat bekockázzuk, ügyelve arra, hogy a héjuk egyben maradjon. Megsózzuk a vágás felületét, azután 20 percig pihentetjük. A hagymát felszelete...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Mediterrán töltött padlizsán
Mediterrán töltött padlizsán

Az apróra kockázott hagymát megdinszteltem a zsiradékon. A padlizsánokat előkészítettem a sütéshez. Az aljukról levágtam egy kis csíkot, hogy a sütés folyamán ne billegjenek. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk