1 cup half-and-half
1 cup milk (any kind)
1 cup (4 oz.) goat cheese
1 garlic clove, minced
1 Tablespoon all-purpose flour
1 teaspoon kosher salt
1/4 teaspoon black pepper
1/8 teaspoon ground nutmeg
5 cups thinly sliced peeled Yukon gold potato (about 2 1/2 pounds)
reheat oven to 400 degrees F.
In a large bowl, whisk half-and-half, milk, goat cheese, garlic, flour, salt, pepper and nutmeg. Arrange potato slices in a single layer in a medium greased baking dish. Pour 1/4 of the milk mixture over top, then layer potato slices and add another 1/4 of the milk mixture. Repeat with remaining potato slices and milk mixture until you reach the top of the dish.
Bake for 1 hour and 10 minutes, or until potato gratin is tender and bubbly.
Enjoy!
Elkészítés 4-5 személyre! Végy lehetőleg 5-6 db. nagyobb nagyobb burgonyát és a héjába főzd meg kb. 2/3-ra,majd vágd hosszába félbe és ha van karalábé vájod azzal ha nincs egy kan...
Elkészítési idő:A burgonyát megfőzzük, meghámozzuk. A tejfölt kikeverjük a reszelt sajttal. A paradicsomot meghámozzuk, a hagymát megtisztítjuk és mindkettőt felszeleteljük. A tepsi alját vékonyan...
Elkészítési idő: 50 perc1. Forrósítsuk fel az olajat egy nagyobb lábosban és pirítsuk benne puhára a hagymát kb. 10 perc alatt. Adjuk hozzá a fűszereket, és pirítsuk 1-2 percig. Ekkor öntsük hozzá a felda...
Elkészítési idő: 30 perc