1 cup half-and-half
1 cup milk (any kind)
1 cup (4 oz.) goat cheese
1 garlic clove, minced
1 Tablespoon all-purpose flour
1 teaspoon kosher salt
1/4 teaspoon black pepper
1/8 teaspoon ground nutmeg
5 cups thinly sliced peeled Yukon gold potato (about 2 1/2 pounds)
reheat oven to 400 degrees F.
In a large bowl, whisk half-and-half, milk, goat cheese, garlic, flour, salt, pepper and nutmeg. Arrange potato slices in a single layer in a medium greased baking dish. Pour 1/4 of the milk mixture over top, then layer potato slices and add another 1/4 of the milk mixture. Repeat with remaining potato slices and milk mixture until you reach the top of the dish.
Bake for 1 hour and 10 minutes, or until potato gratin is tender and bubbly.
Enjoy!
A tésztát kikeverjük. A zöldségeket lereszeljük + összekeverjük sóval és olivaolajjal. Egy tortaformába, vagy jénaiba mehet a tészta fele + rá az összes zöldség + rá a tészta másik...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűMegtisztítjuk a karfiolt, majd megf?zzük sós és cukros vízben. Kikenünk egy tálat vajjal, beleteszszük a karfiolt és ráöntjük a 3 tojás sárgájával elkevert tejfölt. Megszórjuk a re...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyalult tököt egy tálba tesszük. Nagyon kevés vizet öntünk alá, kb. 1-1,5 dl, mert még a tök is fog engedni, majd sózzuk, borsozzuk, és közepes lángon főzzük puhára. A kaprot meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott, lecsurgatott kelkáposzta levelekből vágjuk ki a vastag ereket szeljük fel vékony metéltre, sózzuk meg. Keverjük simára a tojásokat a liszttel és a sörrel, adjuk hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű