menu

Családireceptkönyv.hu

Almás-zabpelyhes turmix


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 közepes db alma (én Idaredet használtam)
2 ek zabpehely
2.5 dl tej
1 dl ásványvíz (szénsavmentes)
1.5 ek méz
1 fél citromból nyert citromlé
0.5 citromból nyert citromhéj
1 csipet fahéj

Elkészítés:


A zabpelyhet a mézes tejben pár perc alatt puhára főzzük.
Az alma magházát kivágjuk, és héjastul nagyobb darabokra vágjuk, lecsöpögtetjük citromlével, turmixba tesszük.
Hozzáadjuk a kihűlt zabpelyhes tejet, a vizet és a fahéjat.
Habosra turmixoljuk.

Almás-zabpelyhes turmix

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Alma ivólé
Alma ivólé

Az almákat hámozzuk, magházától megfosztjuk, feldaraboljuk. Lábosba tesszük, kevés vizet öntünk alá, és addig főzzük, míg az alma meg nem puhul. Akkor botmixerrel péppé zúzzuk, maj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Spenótos banánturmix
Spenótos banánturmix

A banánt feldaraboljuk, majd a többi hozzávalóval együtt készre turmixoljuk. Poharakba osztjuk, és azonnal tálaljuk. Tipp: a banánt előzőleg feldarabolva a mélyhűtőbe is helyezh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Jaffa szörp (Sóbors)
Jaffa szörp (Sóbors)

A narancsokat hámozzuk meg, szedjük gerezdekre. Készítsük el a cukorszirupot: fél liter vízhez adjunk fél kilogramm cukrot, jól keverjük el, forraljuk pár percig. Forrás közben a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Rumos forró csokoládé
Rumos forró csokoládé

Vízgız fölött külön-külön felolvasztjuk a kétféle csokoládét, a megolvasztott csokit belecsorgatjuk a csészékbe, alulra a fehéret, majd rá a sötétet, és hagyjuk megdermedni. A fo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk