1 közepes db alma (én Idaredet használtam)
2 ek zabpehely
2.5 dl tej
1 dl ásványvíz (szénsavmentes)
1.5 ek méz
1 fél citromból nyert citromlé
0.5 citromból nyert citromhéj
1 csipet fahéj
A zabpelyhet a mézes tejben pár perc alatt puhára főzzük.
Az alma magházát kivágjuk, és héjastul nagyobb darabokra vágjuk, lecsöpögtetjük citromlével, turmixba tesszük.
Hozzáadjuk a kihűlt zabpelyhes tejet, a vizet és a fahéjat.
Habosra turmixoljuk.
Az almákat hámozzuk, magházától megfosztjuk, feldaraboljuk. Lábosba tesszük, kevés vizet öntünk alá, és addig főzzük, míg az alma meg nem puhul. Akkor botmixerrel péppé zúzzuk, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA banánt feldaraboljuk, majd a többi hozzávalóval együtt készre turmixoljuk. Poharakba osztjuk, és azonnal tálaljuk. Tipp: a banánt előzőleg feldarabolva a mélyhűtőbe is helyezh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA narancsokat hámozzuk meg, szedjük gerezdekre. Készítsük el a cukorszirupot: fél liter vízhez adjunk fél kilogramm cukrot, jól keverjük el, forraljuk pár percig. Forrás közben a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVízgız fölött külön-külön felolvasztjuk a kétféle csokoládét, a megolvasztott csokit belecsorgatjuk a csészékbe, alulra a fehéret, majd rá a sötétet, és hagyjuk megdermedni. A fo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű