személyenként
10 dkg eper
1/2 dl hideg tejszín
1 cl cukorszirup
15 dkg vaníliafagylalt
Továbbá:
egyenes falú pohár
vastag/extra vastag szívószál
eperszem
Eperből nem csak csodálatos süteményeket alkothatunk, pépesítés után remek italokat is készíthetünk belőle. Az alábbi két turmix elsősorban a gyerekek kedvence lesz.
Az epret a cukorsziruppal és a tejszínnel pépesítjük (turmix vagy botmixer), majd hozzákeverünk 10 dkg vanília fagylaltot is. Egy egyenes falú pohár aljába egy gombócnyi
vaníliafagylaltot kanalazunk, erre töltjük az epres keveréket. Eperszemmel díszítjük.
2 liter vízbe beáztattam a megmosott mentaleveleket, majd beleraktam a felkarikázott citromot, és állni hagytam egy napig. Ekkor beletettem a fruktózt és a citromsavat, felforralta...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát vágd cikkelyekre, és vedd ki a magházrészt. Egy tepsit boríts be sütőpapírral, tedd rá a cikkelyeket, és szórd meg az egészet a barna cukorral. A fahéjrudakat törd darabok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lehűtött dinnyét kimagozzuk, daraboljuk, s egy botmixer keverőedényébe dobjuk. Beletesszük a mézet, a mentaleveleket, facsarunk bele citromot, beleöntjük a vodkát, összekeverjük....
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű500 g eper,500 ml alkohol én vodkát használtam,300 ml tej,200 ml tejszín, 400 g cukor,500 ml víz, 1 vaníliás cukor. Az epret felkockázzuk és egy dunsztos üvegbe tesszük rá öntjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz