személyenként
10 dkg eper
1/2 dl hideg tejszín
1 cl cukorszirup
15 dkg vaníliafagylalt
Továbbá:
egyenes falú pohár
vastag/extra vastag szívószál
eperszem
Eperből nem csak csodálatos süteményeket alkothatunk, pépesítés után remek italokat is készíthetünk belőle. Az alábbi két turmix elsősorban a gyerekek kedvence lesz.
Az epret a cukorsziruppal és a tejszínnel pépesítjük (turmix vagy botmixer), majd hozzákeverünk 10 dkg vanília fagylaltot is. Egy egyenes falú pohár aljába egy gombócnyi
vaníliafagylaltot kanalazunk, erre töltjük az epres keveréket. Eperszemmel díszítjük.
A megmosott mentát a karikára vágott citrommal és a 2 liter vízzel 1 napig áztatjuk. Másnap hozzáadjuk a cukrot, a citromsavat, és összeforraljuk a forrástól számított 15 perc ala...
Elkészítési idő:A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgáját habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Lassan, foylamtos kevergetés mellett hozzáadjuk a lehűtött, felforralt tej et, majd...
Elkészítési idő:össze kell forralni a mézet a vízzel, majd ha felforrt ,mérsékelve a lángot, bele kell önteni az ecetet. Ezután még öt percig lassú tűzön főzzük. Levesszük a tűzről, és beletesszü...
Elkészítési idő: