személyenként
10 dkg eper
1/2 dl hideg tejszín
1 cl cukorszirup
15 dkg vaníliafagylalt
Továbbá:
egyenes falú pohár
vastag/extra vastag szívószál
eperszem
Eperből nem csak csodálatos süteményeket alkothatunk, pépesítés után remek italokat is készíthetünk belőle. Az alábbi két turmix elsősorban a gyerekek kedvence lesz.
Az epret a cukorsziruppal és a tejszínnel pépesítjük (turmix vagy botmixer), majd hozzákeverünk 10 dkg vanília fagylaltot is. Egy egyenes falú pohár aljába egy gombócnyi
vaníliafagylaltot kanalazunk, erre töltjük az epres keveréket. Eperszemmel díszítjük.
A gyömbért a citromszeletekkel egy nagy tálba tesszük, felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, és egy éjszakára állni hagyjuk. Másnap feltesszük főni, hozzáadunk fél liter vizet és a n...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vaníliás cukrot, a porcukrot és a tojások sárgáját jól kikeverjük. Hozzáadjuk a kávét, simára keverjük a tejszínnel, majd cseppenként hozzáadjuk az alkoholt és jól behűtjük....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA mentaleveleket mosás után egy mozsárban pépesre dörzsöljük 3 evőkanál kristálycukorral. 1 liter vízbe belecsavarjuk 2 citrom és 1 narancs levét és hozzátesszük a pépet. Állni hag...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA vízhez öntsd hozzá a cukrot, a lime-levet és a lime húsát. Közepes lángon addig főzd, amíg teljesen fel nem olvad a cukor. Hagyd hűlni 30 percig. Öntsd turmixgépbe, add hozzá a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű