személyenként
10 dkg eper
1/2 dl hideg tejszín
1 cl cukorszirup
15 dkg vaníliafagylalt
Továbbá:
egyenes falú pohár
vastag/extra vastag szívószál
eperszem
Eperből nem csak csodálatos süteményeket alkothatunk, pépesítés után remek italokat is készíthetünk belőle. Az alábbi két turmix elsősorban a gyerekek kedvence lesz.
Az epret a cukorsziruppal és a tejszínnel pépesítjük (turmix vagy botmixer), majd hozzákeverünk 10 dkg vanília fagylaltot is. Egy egyenes falú pohár aljába egy gombócnyi
vaníliafagylaltot kanalazunk, erre töltjük az epres keveréket. Eperszemmel díszítjük.
A tejet kimérjük egy edénybe. Folyamatos melegítés és kavargatás mellett hozzáadjuk a nutellát, a vaníliarúd kikapart belsejét és megvárjuk amíg felolvad a tejben a mogyorók...
Elkészítési idő: 5percTurmixgépben simára keverjük a kávét, a tejet, a sűrített tejet, a jeget meg a fagylaltot. Szükség esetén cukorral vagy mézzel édesítjük. Poharakba töltjük, és tejszínhabbal...
Elkészítési idő: 5 percA tejet három felé öntjük. Külön-külön hozzá adagoljuk a tisztított, kockázott gyümölcsöket (ezekből pár darabot ki is hagyhatunk a díszítéshez), illetve a csokiport, édesítjük és...
Elkészítési idő: 15 perc