2 db cukkini
15 dkg lapka sajt
1 kevés só
1 csipet fehér bors
20 dkg finomliszt
3 db tojás
30 dkg zsemlemorzsa
étolaj
A cukkinit meghámozzuk, 3-4 mm vastagra szeleteljük, sóval és egy csipet őrölt fehér borssal megszórjuk. Hagyjuk 10-15 percet állni.
Elkészítés:
A sajtból, akkora szeleteket vágunk, kb. mint a cukkini karikák. Két-két cukkini szelet közé, teszünk 1-1 szelet sajtot. Két tojásból és lisztből, csipet sóval, nem túl sűrű palacsintatészta masszát keverünk. A betöltött cukkini szeleteket lisztbe, a masszába, majd zsemlemorzsába panírozzuk. Bő, forró olajban kisütjük.
Párolt rizzsel, sült burgonyával, tartárral, vagy friss salátával tálaljuk.
A megtisztított cukkini magvas belsejét kivágjuk (ha van neki), a héját nem szükséges eltávolítani. Sajtreszelőn lereszeljük. Meghintjük sóval, összekeverjük, és hagyjuk állni kb....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA brokkolit és a fokhagymát aprítógépben ledaráljuk, majd besózzuk. Kb. negyed óra múlva kifacsarjuk a levét és kikeverjük a zabpehelyliszttel, a tojásokkal és a fűszerekkel. Olajs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Melegítsd elő a sütőt 220 Celsius-fokra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral. 2. A karfiolt háztartási robotgéppel őröld rizs méretű szemcsékké. 3. Egy nagyobb tálban keverd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 230 fokra. A gombákat tisztítsuk meg, és rendezzük el egy sütőpapírral bélelt tepsin. A fokhagymagerezdeket pucoljuk meg, és tegyük a gomba mellé. Spricc...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű