menu

Családireceptkönyv.hu

Scones with cream and jam


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Adag: 12
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


250g self raising flour
Pinch salt
50g butter
30g caster sugar
About 125ml buttermilk, natural yoghurt or milk
1 egg

Elkészítés:


reheat the oven to 220C fan and preheat a baking sheet. Tip the flour, salt and sugar into a bowl then add the butter in small pieces. Rub the butter into the flour until it resembles coarse breadcrumbs.

2. Lightly beat the egg with the buttermilk then pour into the flour mixture and mix until the ingredients just come together into a soft but not sticky dough (you may need a splash more liquid) then tip them out onto a floured work surface and very lightly bring the ingredients together with your hands.

3. Cut into individual scones. Place on the hot baking sheet and bake for 10-12 minutes, or until risen and golden. Cool slightly on a wire rack and serve warm with strawberry jam and clotted cream or butter.

Scones with cream and jam

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Tortilla
Tortilla

Annyi vizet adunk hozzá amennyitől szépen összeáll . 8 részre osztjuk kör alakúra nyújtjuk , száraz forró serpenyőben 1 percig sütjük mindkét felét.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pármai spagetti
Pármai spagetti

1. A tésztát a szokásos módon, bő, forrásban lévő, sós vízben kifőzzük. 2. A szalonnát csíkokra vágjuk, serpenyőben megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gluténmentes hamburger zsemle
Gluténmentes hamburger zsemle

Az élesztőt feloldjuk a langyos joghurtos tejben, amibe előzőleg a kockacukrokat is feloldottuk. A lisztet és sót tálba tesszük, ha kicsit felfutott, hozzáöntjük az élesztős keveré...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Szilvás papucs töpörtyüs tésztából.
Szilvás papucs töpörtyüs tésztából.

Az élesztőt a langyos, cukrozott tejben felfuttatom. Az 50 dkg lisztet egy nagy tálba szitálom, hozzáadom a két tojássárgáját. a sót Annyi langyos tejjel dagasztom be, hogy közepe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk