Családireceptkönyv.hu

Scones with cream and jam


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Adag: 12
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


250g self raising flour
Pinch salt
50g butter
30g caster sugar
About 125ml buttermilk, natural yoghurt or milk
1 egg

Elkészítés:


reheat the oven to 220C fan and preheat a baking sheet. Tip the flour, salt and sugar into a bowl then add the butter in small pieces. Rub the butter into the flour until it resembles coarse breadcrumbs.

2. Lightly beat the egg with the buttermilk then pour into the flour mixture and mix until the ingredients just come together into a soft but not sticky dough (you may need a splash more liquid) then tip them out onto a floured work surface and very lightly bring the ingredients together with your hands.

3. Cut into individual scones. Place on the hot baking sheet and bake for 10-12 minutes, or until risen and golden. Cool slightly on a wire rack and serve warm with strawberry jam and clotted cream or butter.

Scones with cream and jam

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Gnocchi
Gnocchi

A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd burgonyanyomón áttörjük. A kihűlt burgonyához hozzáadjuk a tojást, sót és a borsot, majd hozzáadjuk a lisztet és összegyúrjuk. Anyukám szerin...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sonkás tészta
Sonkás tészta

A tésztát feltesszük főzni. Az olajon megdinszteljük a reszelt hagymát, majd hozzáadjuk a felkockázott sonkát, a végefelé a zúzott fokhagymát. Mikor már a hagyma és a sonka "össz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Háromsajtos tészta baconnel
Háromsajtos tészta baconnel

1. A sonkát, bacont és a felvágottat felkockázzuk. 2. A római tálban összekeverjük a száraz (!) tésztát a sonkákkal, megszórjuk az ízesítővel és a majorannával. 3. A tejszínt...

Elkészítési idő: több, mint 1 ór
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Virslis papucs
Virslis papucs

A vízben felfuttatom az élesztőt (a szárítottat nem kell), majd robotgéppel összeállítom a tésztát, végül az olajat is beledolgozom. Olajos kézzel 5-6 db zsemlét/kiflit formázok a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk