25 dkg rizs
50 dkg lencse
1 kis doboz tejföl
1 fej vöröshagyma
1 ek kókuszzsír
1 ek vegamix
1 csapott tk só
1 csokor petrezselyem zöldje felaprítva
borsikafű, majoranna, babérlevél
A rizst megfőzzük.
A lencsét a hagymával, babérlevéllel, majorannával, borsikafűvel puhára főzzük.
Amikor a rizs megfőtt, keverjük össze a lencsével és a petrezselyem zöldjével.
Kiolajozott tepsibe borítjuk a masszát.
A tetejét megkenhetjük tejföllel.
Sütőben 180 C-on 3/4 órát sütjük, míg szépen megpirul a teteje.
A tésztát kifőzzük "al dente" állagúra. A lisztet kikeverjük a tejszínnel, a reszelt fokhagymával, fűszerekkel, a krémsajttal, tojással, majd hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott...
Elkészítési idő: 30 perc+ sütés Nehézség: KönnyűA hagymát megpirítjuk, rá a káposzta, felöntjük vízzel hogy ellepje. A gombócokat összegyúrjuk, formázzuk és a káposzta tetejére helyezzük. Fedő alatt készre főzzük. Tejföllel tá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a feltéteket. 2. A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, a szalonnát vékony csíkokra vagy kockákra vágju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát a szokásos módon forró, sós, olajos vízben készre főzöm. A szósz: 3-4 evőkanálnyi olajat forrósítok, majd a szeletekre vágott hagymát üvegesre pirítom benne, majd hozzáa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű