Fokhagyma, vöröshagyma, zeller, vagy épp amit szeretnék
Fokhagymasó:
6 fej fokhagymát cikkekre szedek, lereszelek és az aszaló tálcájára rakok...
alaposan kopogósra szárítom 60 fokon..
mikor megszárad, kávé darálóba teszem és porrá őrlöm, ehhez teszek 2,5 kanál adalékmentes Erdélyi sót, melyet ugyanígy porrá őrlök, egybe keverem és kész is van...
Ugyan így készül a HAGYMASÓ...a ZELLERSÓ is.
nyáron a hagymaszárból, fokhagymaszárból is készítek.
a zellersó... a zeller gumót aprítóval összevágom, kopogósra szárítom...
őrlöm és sóval keverem...
Boros Valéria receptjei
Vali hagyományos konyhája
Mosd meg a krumplit, hámozd meg, és hagyd a vízben. A fokhagymát pucold meg. (ha petrezselymet is teszel bele, mosd meg, szedd le a leveleit és vágd apróra) Reszeld le a krumplit,...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: NehézElkészítés: Végy egy nagy fazekat, tedd bele a jól összetört túrót, önts hozzá a tejet, enyhén sózd meg, löttyints hozzá 1 evőkanál 10 %-os ecetet, és hevíts forrpontig. Lassan ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát lereszeljük, kefírrel összekeverjük. A lisztet és a sót hozzáadva jól elkeverjük. Olajjal kikent serpenyőben kisütjük, mint a palacsintát. Ízlés szerint tejföllel, sajt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű