0,5 kg reszelt alma
• 2 db, villával összetört banán
• 25 dkg mazsola
• 1 citrom leve és héja
• 1 pici kanál fahéj
• 20 dkg zabpehely
• 5 -10 dkg darált dió (ebből kell majd a tetejére is egy kevés)
• csipet só
Az elkészítése nagyon egyszerű:
1. Reszeld le az almát! A levére is szükséged lesz, ki ne nyomkodd!
2. Keverd bele az összes hozzávalót a reszelt almába!
3. A tetejét is szórd meg dióval!
4. Én őzgerincformában sütöttem, ehhez kikentem a formát vajjal, és belesimítottam a tésztát. Lefedtem fóliával, majd egy óráig így sütöttem 150°-on.
5. Amikor nagyjából átsült, vedd le a fóliát, addig süsd, míg meg nem pörkölődik a dió a tetején.
6. Kicsit hagyd hűlni, majd borítsd ki a formából!
A sütőt előmelegítjük 160 fokra (légkeverésen). A tojássárgákat a porcukorral gépi habverő segítségével kb. 10-15 perc alatt alaposan összedolgozzuk. Evőkanalanként hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tejet kissé megmelegítem, teszek bele egy kávés kanál cukrot és belemorzsolom az élesztőt. A margarint elmorzsolom a liszttel, majd a sóval, és a cukorral. Hozzáadom a citrom res...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesGyúrj össze 220 g lisztet, 125g margarint, 30 g kakaóport, 125 g cukrot, 1 csipet sót, 1 tojássárgáját, kevés vaníliaaromát és 1 narancs reszelt héját. Ha kell, kevés tejet adj hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt gyújtsd be, még mielőtt nekiállsz, hiszen mire felmelegszik már tolhatod is be a tésztát majd! Ha ez megvan egy tálba tedd bele a lisztet és a cukrot, valamint a sütőport...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű