30 dkg rétes liszt
20 dkg porcukor
fél csomag sütőpor
1 citrom reszelt héja
4-5 szem őszibarack
50 kg túró
2 csomag vaníliás cukor
a tetejére:
10 dkg olvasztott margarin
3 egész tojás
4 dl tej
A lisztet, a porcukrot, a sütőport és a citrom héját összekeverjük, majd a keverék felét margarinnal kikent tepsibe szórjuk.
A meghámozott, 1cm-es gerezdekre vágott barackot ráfektetjük. (Konzerv barackból is készülhet.) Erre jön a vaníliás cukorral összekevert túró, egyenletesen elterítve.
Ezután rászórjuk a lisztkeverék másik felét, majd egyenletesen meglocsoljuk az olvasztott margarinnal, és a végén ráöntjük a tejet, melyben előtte elkevertük a tojásokat.
180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Húsz-harminc éve sokak lettek rabjaivá ennek a rendkívül gyorsan összeállítható süteménynek. Aki kóstolta valakinél, azonnal elkérte a receptjét.
A mazsolát rumba áztatjuk, a dió 2/3-át ledaráljuk, 1/3-át durvára vágjuk. Utána megsütjük a piskótákat, egyenként. A simához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipetnyi...
Elkészítési idő: 110 perc Nehézség: Közepes10 dkg zsírból és 8 dkg lisztből világos rántást készítünk. A maradék lisztet a tejföllel, tojással, pici sóval összegyúrjuk. Nyújtófával elnyújtjuk, a rántást rákenjük és felcsava...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTegyük egy tálba az összes száraz hozzávalót, majd adjuk hozzá a tojást, a tejet és a vajat. Dolgozzuk jól össze, miután összeállt a tészta tegyük hőálló tálba, vagy sütőformába (a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát meghámozzuk, magházát kivágva apróra vágjuk. Összekeverjük a lágy vajjal, darával, tejjel, cukorral, tojásokkal, kevés sóval, annyi zsemlemorzsával, hogy gombócokat formál...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű