37 dkg liszt,
1 cs. sütőpor,
25 dkg kristálycukor,
25 dkg margarin,
4 tojás,
negyed üveg rumaroma,
fél dl tej,
fél k. őrölt fahéj,
fél üveg meggybefőtt,
1 szelet étcsokoládé
A margarint a cukorral és a rumaromával habosra keverem, egyesével hozzáadom a tojásokat. A lisztet összekeverem a sütőporral és a fahéjjal, majd ezt is a vajas krémhez adagolom, végül beleöntöm a tejet. Alaposan kikeverem a tésztát. A formába beleöntöm a tészta felét, majd rárakom a meggyet végül a maradék tésztát. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütöm.
Tészta készítése: A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval, elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzágyúrjuk a cukrot, a a reszelt citromhéjat, a tojások sárgáját és a tejfölt....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Egy közepes méretű tepsit kikenünk vajjal. A tejport és a kakaót alaposan összekeverjük egy tálban, hogy egyáltalán ne maradjanak pici csomók. Egy kisebb edénybe beletö...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KözepesA tejben felfuttatjuk a szalakálit. Összekeverjük a lisztet a porcukorral. Hozzáadjuk a vajat, a tojást és a szalakális tejet. Összegyúrjuk. 3 részre osztjuk a tésztát, majd na...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát meghámozzuk, lereszeljük, majd összekeverjük a cukorral és félretesszük. A tésztához összeforgatjuk a lisztet a sütőporral, a sóval és a cukorral, majd belemorzsoljuk a v...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű