37 dkg liszt,
1 cs. sütőpor,
25 dkg kristálycukor,
25 dkg margarin,
4 tojás,
negyed üveg rumaroma,
fél dl tej,
fél k. őrölt fahéj,
fél üveg meggybefőtt,
1 szelet étcsokoládé
A margarint a cukorral és a rumaromával habosra keverem, egyesével hozzáadom a tojásokat. A lisztet összekeverem a sütőporral és a fahéjjal, majd ezt is a vajas krémhez adagolom, végül beleöntöm a tejet. Alaposan kikeverem a tésztát. A formába beleöntöm a tészta felét, majd rárakom a meggyet végül a maradék tésztát. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütöm.
Fél kiló megkelesztett élesztővel, kanál cukorral és sóval, langyos vízzel vagy tejjel zsemletésztát készítünk. Mély tálban meleg helyen duplájára keljen meg. lábasban zsírt forrós...
Elkészítési idő:A tejben sűrűre főzzük a pudingport a cukorral, és hagyjuk kihűlni. Ezt követően hozzáadjuk a tejfölt, citromhéjat és simára keverjük, majd jöhet a túró is. A tésztához a lisztben...
Elkészítési idő:Elkészítés: Az összemorzsolt élesztőt a langyos tejben a mokkáskanál cukorral felfuttatjuk. Egy tálba szitáljuk a lisztet és a puha, szobahőmérsékletű vajjal alaposan összedolgo...
Elkészítési idő: 1óra