37 dkg liszt,
1 cs. sütőpor,
25 dkg kristálycukor,
25 dkg margarin,
4 tojás,
negyed üveg rumaroma,
fél dl tej,
fél k. őrölt fahéj,
fél üveg meggybefőtt,
1 szelet étcsokoládé
A margarint a cukorral és a rumaromával habosra keverem, egyesével hozzáadom a tojásokat. A lisztet összekeverem a sütőporral és a fahéjjal, majd ezt is a vajas krémhez adagolom, végül beleöntöm a tejet. Alaposan kikeverem a tésztát. A formába beleöntöm a tészta felét, majd rárakom a meggyet végül a maradék tésztát. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütöm.
1. Verd kemény habbá a tejszínt az ízlésed szerinti mennyiségű édesítővel, illetve a vaníliával. 2. Morzsold szét a jeges málnát 3. Forgasd bele a tejszínhabba a málnát, majd az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTöltelék előkészítése: Az almát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A diót apróra vágjuk, a cukorral és fahéjjal összekeverjük. Tészta készítése: A vajat a cukorral és a v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukorral habosra keverjük,majd a többi hozzávalókat óvatosan bele keverjük és sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. A sűrített tejet lassú tűznél addig főzzük,mí...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűHa van maradék tojásfehérje, azzal dolgozzunk, ha nincs, válasszuk szét a sárgáját és a fehérjét. A lisztet tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sót és a sütőport. A fehérjéből k...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű