hozzávalók / 4 adag
• 500 g sütőtök
• 4 db tojás
• 150 ml olívaolaj
• 300 g finomliszt
• 300 g barna cukor
• 1 kk fahéj (őrölt)
• 2 csomag sütőpor
• 1 csipet só
1. A meghámozott, kimagozott, kis darabokra vágott sütőtököt forró sütőben megsütjük, pürésítjük és hűlni hagyjuk.
2. Egy tálban összekeverjük a tojásokat, az olíva olajat és a kihűlt tökpürét.
3. Egy másik tálban elvegyítjük a száraz anyagokat: a lisztet, a cukrot, a sütőport, a fahéjat és a csipet sót.
4. A két tál tartalmát összedolgozzuk, és a papír kapszlikkal bélelt (12-es) muffin sütő mélyedéseibe igazságosan elosztjuk a tésztát. (kb. két evőkanálnyi jut mindegyikbe).
5. 190 fokon, légkeverésen kb. 18-20 perc alatt megsütjük. – itt: Alsónémedi
A lisztet keverjük össze a sütőporral, és a reszelt citromhéjjal, majd adjuk hozzá a feldarabolt hideg vajat, és az ujjbegyünkkel kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást a joghurttal összekeverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a sót. Ha már simára kevertük, beleöntjük a zabpelyhet is. Jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a fahéjat, a lisztet és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat a szilvalekvár kivételével robotgéppel összedolgozzuk. Sütőpapírral kibélelt közepes tepsiben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Megvárjuk míg kihűl, kettévágjuk, az al...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű4 db lapot sütünk és megtöltjük a lapokat vanília-puncs-vanília
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű