hozzávalók / 4 adag
• 500 g sütőtök
• 4 db tojás
• 150 ml olívaolaj
• 300 g finomliszt
• 300 g barna cukor
• 1 kk fahéj (őrölt)
• 2 csomag sütőpor
• 1 csipet só
1. A meghámozott, kimagozott, kis darabokra vágott sütőtököt forró sütőben megsütjük, pürésítjük és hűlni hagyjuk.
2. Egy tálban összekeverjük a tojásokat, az olíva olajat és a kihűlt tökpürét.
3. Egy másik tálban elvegyítjük a száraz anyagokat: a lisztet, a cukrot, a sütőport, a fahéjat és a csipet sót.
4. A két tál tartalmát összedolgozzuk, és a papír kapszlikkal bélelt (12-es) muffin sütő mélyedéseibe igazságosan elosztjuk a tésztát. (kb. két evőkanálnyi jut mindegyikbe).
5. 190 fokon, légkeverésen kb. 18-20 perc alatt megsütjük. – itt: Alsónémedi
Összekeverjük, sütjük
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokoládét felolvasszuk és kicsit hagyjuk visszahűlni. A száraz anyagokat, lisztet, kakaót és átszitált sütőport összekeverjük. A vajat tálba tesszük, hozzáadjuk a nádcukrot, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy edényben 300 ml tejet megmelegítünk, és 25 g vajat megolvasztunk benne. Egy tálban az 500 g lisztet az instant élesztővel és a 2 evőkanál cukorral összekeverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy gyümölcskenyér formát kivajazunk , és aljába 2-2 ek barna cukrot és darált diót szórunk, majd félretesszük. A vajat, a barna cukrot és a t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű